ГЕРБАРИЙ

№524 16-Ноябрь-22-Ноябрь, 2012-ж

Гербарий – өсүмдүктүн жана жалбырактын кургатылган абалы. Аны өсүмдүктү же жалбыракты кагаздын ортосуна салып, үстүнөн оор нерсе менен бастыруу аркылуу жасай алабыз. Ошондой эле буларды көлөкө, жел жүргөн жерде да кургатууга болот. Кургатууда атайын эрежелерди колдонуу керек. Мисалы, жуулган, суу болгон өсүмдүктү гербарий жасоодо пайдаланбагыла. Ал чирип же көгөрүп кетиши ыктымал. Маал-маалы менен кагазды ачып, кургаганын байкап турган оң. Гербарийди жаныбарлардын же буюмдардын сөлөкөтүн жасоодо колдонууга болот.

 


"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн..


Рейтинг: Рейтинг  5 
Комментарийлер(0)
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
К-рор дүйнөсү жана корей тасмалары
Супер-Инфо 20 жашта
Шоу дүйнө
Маданият
Саясат
Иликтөө
Турмуш
Крим-инфо
Спорт
Эробекет
Жан дүйнө
Түркүн дүйнө
Алтын балалык
Укуктук кеӊеш
Илим жана техника
Ден соолук жана сулуулук
Психология жана үй-бүлө
Тиричилик, бизнес
Ашкана сырлары
Жылдыз төлгө
Маалымдама
Көз караш
Эмгек жарчысы
Маалымат-маанайшат порталы 2006-2025 © SUPER.KG
Биздин дарек: Кыргыз Республикасы,
Бишкек шаары, Турусбеков 109/1,
Тел.: +996 312 88-24-00, portal@super.kg
SUPER.KG порталына жайгаштырылган материалдар жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу SUPER.KG порталынын редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
p
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда:
Кирүү
Каттоо