Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, boolean given in /var/www/super.kg/superstan/admin_secret/sources/classes/output/publicOutput.php on line 384 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/super.kg/superstan/admin_secret/sources/classes/output/publicOutput.php on line 387

МАЙРАМДЫК ДААМ

№582 27-декабрь-2-январь, 2013-ж

Жаңы жылдык дасторконду жаярдан мурда чыгыш гороскобуна көз салуу керек. Буга ылайык, быйыл жылкынын сүйүктүү тамактарын эстеп көрөлү. Албетте, беде же жемден тамак даярдабайбыз. Бирок жашылча-жемиштен, сулудан дайындалган даамдар жана алма майрамдык дасторконуңузда сөзсүз болушу керек. Ал эми жылкынын этинен тамак жасоо келе жаткан жылды сыйлабагандыкка жатат.

«БАКЫТ АЛЫП КЕЛҮҮЧҮ ТАКА» САЛАТЫ
Керектелүүчү азыктар:
Күрүч – 100 грамм (жарым стакан)
Краб таякчалары – 230 грамм
Жумуртка – 3 даана
Баш пияз – 1 даана
Консерваланган жүгөрү – 1 банка (425 миллилитр)
Майонез – 2 аш кашык
Катуу сыр – 150-200 грамм
Татымына жараша туз, кооздоо үчүн зайтун, ашкөк

Даярдоо ыкмасы:
1. Алдын ала сууга өз-өзүнчө күрүчтү жана жумуртканы бышырып алуу керек.
2. Кабыгынан тазаланган жумуртканы, краб таякчаларын, пиязды жана сырды майдалап туурап алабыз.
3. Эми күрүч, жүгөрүнүн жарымын, туз жана майонез кошуп аралаштырып, аралашманы тарелкага аттын такасындай формага келтиребиз.
4. Үстүнө жүгөрүнүн калганы тегиз тизилет да, зайтун менен кооздолот.

СУЛУ ЖАНА КЫЯМДАН ПИРОГ
Керектелүүчү азыктар:
Сулу үлпүлдөгү – 1 стакан
Айран – 1 стакан
Ун – 150 грамм
Кумшекер – 3-4 аш кашык
Көптүргүч – 1 чай кашык
Кыям (сүрөттө карагаттыкы пайдаланылган) – 1 стакан
Каймак май (же маргарин) – 50 грамм

Жасоо ыкмасы:
1. Каймак майды эритип, ага сулу үлпүлдөгүн, кумшекер, ун жана көптүргүчтү кошуп аралаштырабыз.
2. Эми анын үстүнө айранды кошуп чалып алыңыз.
3. Соңунда кыям кошуп дагы бир ирет аралаштырыңыз.
4. Алдын ала майланган көмөч казанга куюңуз.
5. Кооздук үчүн үстүнө сулу үлпүлдөгүнөн сээп коюңуз.
6. Электр мешинде 180 градус температурада 35-40 мүнөт кармаган соң даяр болот. Мындай пирогду ысык сүт же чай менен дасторконго берүү сунушталат.

Салтанат Мукасова
kenesh@super.kg


"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн..


Рейтинг: Рейтинг  2 
Комментарийлер(12)
30.12.2013. 11:06 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Рахмат чон супер инфо.мен така салатын жасаганга аракет кыламго.
30.12.2013. 16:36 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
сулу улпулдок деген эмне?
30.12.2013. 23:48 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
alatookg312, овсяная крупа
30.12.2013. 17:21 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Ой это же есть салат крабовые палочки. Я просто люблю. Каждый год готовлю на Новый год
30.12.2013. 18:13 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
jasaganga jenil salat eken,jasap korom kudai buirusa.
30.12.2013. 19:38 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
а краб таякчалары жок жасаса болобу?
31.12.2013. 13:46 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
merinargiz, bolot
30.12.2013. 22:24 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Сыр кайсы жерине кошулат ошону жазбапсынарго яя?
31.12.2013. 12:36 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
rahmat super. men jasaiyn dep jatam taka salatty
31.12.2013. 14:07 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+1
Така жакшы идея экен.Башка салатты да формасын такага окшоштуруп салып койсо болот да
02.01.2014. 23:33 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Мен да точно ушуга окшогон подкова салат жана жылкынын башынын суротулушун жасадым, аябай кооз болуп столдун коркун ачты!
05.01.2014. 22:13 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Чоон рахмат супер рецептер экен эн оной, даамдуу жана тоюмдуу :-)
1
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
К-рор дүйнөсү жана корей тасмалары
Супер-Инфо 20 жашта
Шоу дүйнө
Маданият
Саясат
Иликтөө
Турмуш
Крим-инфо
Спорт
Эробекет
Жан дүйнө
Түркүн дүйнө
Алтын балалык
Укуктук кеӊеш
Илим жана техника
Ден соолук жана сулуулук
Психология жана үй-бүлө
Тиричилик, бизнес
Ашкана сырлары
Жылдыз төлгө
Маалымдама
Көз караш
Эмгек жарчысы
Маалымат-маанайшат порталы 2006-2025 © SUPER.KG
Биздин дарек: Кыргыз Республикасы,
Бишкек шаары, Турусбеков 109/1,
Тел.: +996 312 88-24-00, portal@super.kg
SUPER.KG порталына жайгаштырылган материалдар жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу SUPER.KG порталынын редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
p
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда:
Кирүү
Каттоо