№605 06-июнь-12-июнь, 2014-ж
Ысыкка чыдабай көлөкө издеп, суусап турган маалда чаңкаганыңызды кандыра турган суусундук ичип алганга эмне жетсин. Кыргыздын улуттук ашканасы табигый азыктардан жасалган суусундуктарга бай. Аларга жарма, максым да кирет. Максым – талкандан жасалган жарманын ачытылганы. Ал эми жарманы ачытпай, жөн гана ага ак (сүт, айран, сүзмө) кошуп ичкендер да бар. Келиңиз анда, көбүрүп-жабырган максым кантип жасаларын үйрөнүп алыңыз.
КЕРЕКТЕЛҮҮЧҮ АЗЫКТАР:
8-10 литр максым даярдайм десеңиз: Ушунча өлчөмдөгү сууга
тоң май – 2 аш кашык,
ун – 2 аш кашык,
талкан – 400-600 грамм, көрөңгө – 400-500-грамм, татымына жараша туз.
БИЛИП АЛЫҢЫЗ:
Ширин Турдакунова
kenesh@super.kg
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат. Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн..
Маалымат-маанайшат порталы | 2006-2025 © SUPER.KG |
suuduktardy alyp i4iwet anan yilawat iiiii ak4amdyn baary kaida ketken dep. Men bolso bayagy ele sumkama salyp algan maksymymdy i4em , ozun jasasan olo ekonom, jana paidalu bizde ayabai azyr suusunduktun turu koboidu bardygyna iwenbeim himiya dep esepteim.