Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, boolean given in /var/www/super.kg/superstan/admin_secret/sources/classes/output/publicOutput.php on line 384 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/super.kg/superstan/admin_secret/sources/classes/output/publicOutput.php on line 387

ПИЦЦА

№606 13-июнь-19-июнь, 2014-ж

Пицца – итальяндардын улуттук тамагы. Адатта ачыган камырдан даярдалып, үстүнө сыр, эт же колбаса жана жашылчалар коюлуп бышырылат. Бирок азыр ачытылбай жасала турган түрлөрү да көп. Анда бышыруунун ушул жолун биз да үйрөнөлү.

ГРЕЧКА ЖАНА ЖАШЫЛЧАЛАР МЕНЕН ПИЦЦА

Керектүү азыктар:
Ун
– 250 грамм (жогорку сорт)
Майонез – 350 грамм
Маргарин – 180 грамм
Помидор – 4 даана
Бадыраң – 2 даана
Гречка – 50 грамм
Сыр – 200 грамм
Жумуртка – 1 даана
Туз – татымына жараша

Даярдоо ыкмасы:

  • Унга эритилген маргаринди жана майонездин 150 граммын кошуп жууруйбуз. Камыр 2-3 саатка тыныктырылып коюлат.
  • Камырды тегерек формага келтирип, үстүнө жука кылып майонезди сүйкөйбүз. Эми чийки 1 даана жумуртканы чалып алабыз да, аны майонездин үстүнөн сүйкөп чыгабыз.
  • Помидор менен бадыраңды тегерек же таякча кылып кесип, камырдын үстүнө жайгаштырабыз. Сырдын жарымын майдалап туурап, помидор менен бадыраңдардын арасына чачабыз.
  • Кезек жуулуп, кайнаган ысык сууга 10 мүнөт кармалган гречканы пиццанын үстүнө себелөөгө келет. Анан сырдын калганын сүргүчтөн өткөрүп, пиццанын үстүнө чачып коёбуз. Майонездин калганын аралатып куябыз.
  • Пиццанын даяр камырын 200 градус температурада ысыган электр мешине салып, 25-30 мүнөт коёбуз.

КОЛБАСА МЕНЕН ПИЦЦА

Керектүү азыктар:
Ун
– 100 грамм (жогорку сорт)
Каймак май (сливочное масло) – 100 грамм
Жумуртка – 1 даана (сарысы керектелет)
Пияз – 2 даана
Колбаса – 100 грамм
Помидор – 3 даана
Сыр – 50 грамм
Өсүмдүк майы – 4-5 аш кашык
Туз – татымына жараша

Даярдоо ыкмасы:

  • Алгач унга эритилген каймак майды, тузду кошуп, камыр жууруп, 30 мүнөттөн 1 саатка чейин тыныктырып коёсуз.
  • Көмөч казанга майды куюп, шакекче кылып ичке тууралган пиязды 2-3 мүнөт кууруйбуз.
  • Камырды жука жайып, тегерек формага келтирип, үстүн жумуртканын сарысы менен майлайбыз.
  • Камырдын бетине куурулган пиязды, анан тегерек кесилген колбасаларды жайгаштырабыз. Помидорлор да тегерек формада жука кесилип жайгаштырылат.
  • Сырды сүргүчтөн өткөрүп, пиццанын бетине себелейбиз.
  • 200 градуста ысыган электр мешинде 15-20 мүнөт бышырабыз.

Эскертүү: эгер колбаса жок болсо, анда этти майда туурап кууруп алып, колбасанын ордуна кошсо болот. Пиццанын бетин петрушка менен кооздоп койсо көрктүү көрүнөт.

КОШУМЧА

  • Пиццанын камырын жука да, калың дагы кылсаңыз болот. Калың болгон учурда 220-240 градус ысыкта бышырууга туура келет.
  • Сыр – пиццаны даамдуу кыла турган негизги азык. Аны пиццага себелеп да, туурап да кошсо болот.
  • Жаңы жашылчалар жок болгон кезде, алардын ордуна туздалгандарын колдонуу туура.
  • Жаңгактардан кешью, мистени (фисташка) майдалап пиццага кошууга да мүмкүн. Алар азыкка өзгөчө даам берет.

Айымдар, сизде тиричилик үчүн керек болгон пайдалуу кеңештер, дасторконду жасалгалоо, түрлөп тамак бышыруу баш ооруңуз болсо, мындан ары ал маселеңиз жоголот. Гезитибиздин ар санында «Кожойкенин бурчу» рубрикабыз сиздер үчүн кызмат кылат. Сунуштарыңыз, сурооңуз болсо (0312) 32-33-28 номерине чалып же kenesh@super.kg дарегине кат жазсаңыз болот.

Нурдана Бегимаалы кызы
kenesh@super.kg


"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн..


Рейтинг: Рейтинг  6 
Комментарийлер(26)
16.06.2014. 10:35 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
пиццага кандай сыр кошсо жакшы болот и ал сырлар кандай дукондордо сатылат
16.06.2014. 15:46 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Almanbet.kg, көбүнчө "моцарелла" кошулат го
16.06.2014. 17:35 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Almanbet.kg, Негизи пармезан деген сыр кошушат Итальянецтер. Моцарелла дагы жакшы. Пармезандын майда сурулгон сыры жакшы же чон кусокту сабиз туурагычтан майдалап алса болот.
21.06.2014. 14:36 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Almanbet.kg, пиццага сыр мазарелла жана пармезан сырын кошсо даамдуу болот
16.06.2014. 11:14 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+1
Пиццанын составына болгар калемпирин (ширинин) кошсо да соонун болуп калат...))) Тамагынар таттуу болсун...)))
16.06.2014. 12:30 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Моцарелла сыр эн жакшы, даамыда сонун болот.
16.06.2014. 12:56 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
ням ням ))). аппетитти ачып койдунар,жасасам окшойт.
16.06.2014. 13:42 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
азыр дароо жасагым келип кетти
16.06.2014. 14:17 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
мен пицца жасашты билем. тез-тез жасап турам. андан сырткары осетинский пирогду да үйдөгүлөр сүйүп жешет.
16.06.2014. 15:33 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Жакшы кенеш экен урматту суппер инфо биздин мисте (фисташки) тууралууда маалымат бере кетиниздерчи себеби мен аябай жакшы кором жана коп колдоном ден соолука кандай пайдасы, зыяны бар билгим келет
16.06.2014. 15:40 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
aitysha-91, Саламатсызбы!
Төмөндөгү шилтеме аркылуу өтүп, маалымат ала аласыз: http://www.super.kg/article/?article=17787
16.06.2014. 16:54 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
супер инфо жайкы десерттерден сунуш кылыныздарчы
момо-жемиштер чыгып калдыго. рахмат
16.06.2014. 16:57 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Gulnura-94, Саламатсызбы!
Сунушуңузга рахмат!
16.06.2014. 17:07 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+1
пицца деп эле коп жебегиле ден соолукка зыян!
16.06.2014. 17:28 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Эн мыкты!Апамын жардамысыз жасап короюн...
16.06.2014. 19:17 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
rahmat men a9bai jakwy korom pissa
17.06.2014. 10:05 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
камырына сут ак май туз суу кургак ачыткы кошуп кадимки нанга жасагандай эле жууруп бир аз тыныктырып коюу керек.
соусту майонезге томотная паста базилик кошуп аралаштырып орточо калндыкта жайылган камырдын бетине сыйпап ага тооктун этин(соогунон ажыратып алып ачим соевой соусунан кошуп мариновать этип грильной сквородкага салып кууруп алабыз да кубик кылып майда туурайбыз) ветчина колбасаны кубик туурап устуно моцарелла сыры менен российский белебей сырын аралаштырып майдалап сээп коёбуз
17.06.2014. 10:10 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
бул *борджио* деген пицца
дагы коп турлору бар колбасалар менен фруктылар менен овоштор мененморепродуктулар менен жасалган турлору бар
17.06.2014. 14:18 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Ооо Пицца демекчи,мен Москвада бир чоон белгилуу ресторанда пицейкер болуп иштеймин,кунуно 100-120 пиццаны жасайым,ананда озум кунуно бирден экиден жеп турам,пайда зыянын жок бекен билгендер барбы?? Айтып койсонор??
17.06.2014. 17:42 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Danel, Кызыксын го озун пицца жасап пайда зыянын билбесен.Пиццанын калориялуу бомба екени чын. А бирок табитке жараша натуралный продуктыларды кошуп жасасан зыян емес да. А жанагы даяр тондурулган арзан пиццалар албетте зыянчылыктары бар болсо керек. Ага даам кутолуучу искусственный ароматтар бар балеенин баарын кошушат да.
17.06.2014. 19:36 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+2
Аялдаргада бир сайт ачыныздарчы касметологдордон кенеш сурайылы
18.06.2014. 10:43 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
kefir menen juurusa da bolot.syrdy jakshylap tandabasa byshkancha katyp kalatken kolbasalary da.mne uchun.je kamyry byshkanga besh min kalganda syr kolbasalardy sebish kerekpi
19.06.2014. 19:11 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
пицца суйуучулорго дагы айта кетейин!соусту тазаланган помидорго с/с ,чесночный порошок,соль,орегано,олив.масло,кошуп блендерден аралашырып,соус кылып колдонсонуздар даамдуу болот!тамагыныздар даамдуу болсун!
20.06.2014. 10:54 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
кандай колбаса кошсо жакшы болот, майлуу же майсыз?
21.06.2014. 01:45 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Жонокой сыр менен моцорелланы аралаштырып кошсо да болот
23.06.2014. 08:24 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
ermekbaevna - эскертүү!
Жалаң баш тамгалар менен жазууга тыюу салынат.
1
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
К-рор дүйнөсү жана корей тасмалары
Супер-Инфо 20 жашта
Шоу дүйнө
Маданият
Саясат
Иликтөө
Турмуш
Крим-инфо
Спорт
Эробекет
Жан дүйнө
Түркүн дүйнө
Алтын балалык
Укуктук кеӊеш
Илим жана техника
Ден соолук жана сулуулук
Психология жана үй-бүлө
Тиричилик, бизнес
Ашкана сырлары
Жылдыз төлгө
Маалымдама
Көз караш
Эмгек жарчысы
Маалымат-маанайшат порталы 2006-2025 © SUPER.KG
Биздин дарек: Кыргыз Республикасы,
Бишкек шаары, Турусбеков 109/1,
Тел.: +996 312 88-24-00, portal@super.kg
SUPER.KG порталына жайгаштырылган материалдар жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу SUPER.KG порталынын редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
p
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда:
Кирүү
Каттоо