Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, boolean given in /var/www/super.kg/superstan/admin_secret/sources/classes/output/publicOutput.php on line 384 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/super.kg/superstan/admin_secret/sources/classes/output/publicOutput.php on line 387

ООЗУҢДАН ОТ ЧЫГАРГАН АДЖИКА

№617 29-август-04-сентябрь, 2014-ж

Айрым адамдар таттууга басым жасаса, кээ бирлерибиз, тескерисинче, «ооздон от чыгарган» ачуу тамактарды сүйүп жейбиз. Бул сапар ачуу даамдарды жакшы көргөн окурмандарыбыздын оюн эске алып, аджиканын (ачуу татымал) рецепттери менен бөлүшүүнү туура көрдүк.

КЫШКЫ АДЖИКА

Керектелүүчү азыктар (0,5 литрлик банкадан 8-10 даана):
Помидор – 2,5 килограмм
Сабиз – 1 килограмм
Алма (кычкыл) – 1 килограмм
Болгар калемпири – 1 килограмм
Ачуу калемпир – 150 грамм
Уксус (9%) – 2 аш кашык
Кумшекер – 150-200 грамм
Өсүмдүк майы – 100-150 грамм
Сарымсак – 200 грамм
Татымына жараша туз

Даярдоо ыкмасы:
1. Алманы, калемпирлерди данектеринен ажыратып тазалап алабыз. Сабиз менен помидордун кабыгын аарчыйбыз.
2. Помидор, калемпир (ачуу, болгар), алма жана сабизди эт туурагычтан өткөрөбүз.
3. Даяр болгон боткону сырдалган мискейге куюп, отко коёбуз. Кайнаганда уксус, кумшекер, өсүмдүк майын, туз кошуп аралаштырып, жай отто 1 саат кайнатабыз.
5. Кайнаганына 50 мүнөт болгондо майдаланган сарымсакты кошобуз.
6. Аджиканы алдын ала бууланган банкаларга салып, капкагын жаап, муздаганча көмкөрүп коюңуз.

«А-ЛЯ АДЖИКА» СОУСУ
Керектелүүчү азыктар (0,5 литрлик банкадан 6-8 даана):
Помидор – 1,5 килограмм
Баклажан – 1 килограмм
Сарымсак – 300 грамм
Болгар калемпири – 1 килограмм
Ачуу калемпир – 3-5 даана
Өсүмдүк майы – 200 грамм
Уксус (9) – 2 аш кашык
Татымына жараша туз

Даярдоо ыкмасы:
1. Помидор, баклажан, сарымсак (баклажан менен сарымсактын кабыгын аарчыйбыз), болгар, ачуу калемпирлерди тазалап-жууп алабыз.
2. Эми жашылчаларды эт туурагычтан 2 ирет өткөрөбүз.
3. Даяр болгон боткого өсүмдүк майын, туз кошобуз.
4. Боткону сырдалган мискейге куюп, 40-50 мүнөт кайнатабыз.
5. Кайнагандан кийин уксус куюп, аралаштырып, алдын ала бууланган банкаларга куябыз.
6. Банкалардын оозун темир капкак менен бекитип, көмкөрүп, жылуу ороп коёбуз.

«АБХАЗ» АДЖИКАСЫ Керектелүүчү азыктар (0,5 литрлик банкадан 2 даана):
Ачуу калемпир – 0,5 килограмм
Сарымсак – 300-400 грамм
Укроп – бир боо
Петрушка – бир боо
Райкан – бир боо
Татымына жараша туз

Даярдоо ыкмасы:
1. Калемпирди жууп, кургатып, сабагын тегерек кылып кесип алабыз (данектерин чыгарбайбыз, кесимдерге бөлбөйбүз).
2. Сарымсактын кабыгын аарчып, жууйбуз.
3. Укроп, петрушка, райканды жууп, бир аз кургагыча коюп коёбуз.
4. Бардык азыктарды эт туурагычтан 2-3 жолу өткөрөбүз.
5. Боткого туз кошуп, сырдалган мискейге куюп, капкагын жаап, 2-3 күн тыныктырып коёбуз.
6. Жакшылап аралаштырып, алдын ала бууланган банкаларга салабыз. Банканын оозун желим капкак менен жаап, муздаткычка салыңыз. Даяр аджиканы ашканада пайдалана берсеңиз болот.

Айымдар, тиричилик үчүн керек болгон пайдалуу кеңештер, дасторконду жасалгалоо, түрлөп тамак бышыруу сиздин баш ооруңуз болсо, мындан ары ал маселеңиз жоголот. Гезитибиздин ар санында «Кожойкенин бурчу» рубрикабыз сиздер үчүн кызмат кылат. Сунуштарыңыз, сурооңуз болсо (0312) 32-33-26 номерине чалып же kenesh@super.kg дарегине кат жазсаңыз болот.

Асыл Орозбекова
kenesh@super.kg


"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн..


Рейтинг: Рейтинг  1 
Комментарийлер(9)
01.09.2014. 12:47 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+1
Keneshinizderge 4on rahmat. Raikan degen emne boldu eken? Joop bersenizder jakwy bolot ele , aldyn ala 4on rahmat.
01.09.2014. 13:00 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
padysha, Саламатсызбы!
Тамакка кошула турган көк өсүмдүк.
03.09.2014. 22:27 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
admin_superstan, васаби жонундода жаза кетиниздерчи
04.09.2014. 09:41 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
aza.kg007, саламатсызбы!
Аракет кылабыз.
01.09.2014. 15:57 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+2
padysha, фиолетовый да болот... базелик деп да аташат
02.09.2014. 11:53 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
-1
Mmmm nandy malyp jesen))))) Dubaida ushundai birda adjika jok (((( buirusa barganda adjikanyn jurogun tushurup jebesem....
03.09.2014. 16:33 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Aibars Dubaidab izdeen baarun tabasun, adjika ele emes.
03.09.2014. 17:06 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Абхаздардын аджикасы сонун экен. Россияда жургондо абхаз эки кемпирден сатып алып даамдап кордум эле. Бирок аларда бири ачу бири ширин болчу. Ширин аджиканын рецеби болсо жакшы болмок.
04.09.2014. 10:37 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Чоон ракмат! :)
1
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
К-рор дүйнөсү жана корей тасмалары
Супер-Инфо 20 жашта
Шоу дүйнө
Маданият
Саясат
Иликтөө
Турмуш
Крим-инфо
Спорт
Эробекет
Жан дүйнө
Түркүн дүйнө
Алтын балалык
Укуктук кеӊеш
Илим жана техника
Ден соолук жана сулуулук
Психология жана үй-бүлө
Тиричилик, бизнес
Ашкана сырлары
Жылдыз төлгө
Маалымдама
Көз караш
Эмгек жарчысы
Маалымат-маанайшат порталы 2006-2025 © SUPER.KG
Биздин дарек: Кыргыз Республикасы,
Бишкек шаары, Турусбеков 109/1,
Тел.: +996 312 88-24-00, portal@super.kg
SUPER.KG порталына жайгаштырылган материалдар жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу SUPER.KG порталынын редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
p
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда:
Кирүү
Каттоо