Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, boolean given in /var/www/super.kg/superstan/admin_secret/sources/classes/output/publicOutput.php on line 384 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/super.kg/superstan/admin_secret/sources/classes/output/publicOutput.php on line 387

КҮРҮЧ ЖЕП ТЕРИӉИЗДИ ТАЗАЛАӉЫЗ

№642 20-февраль-26-февраль, 2015-ж

Күрүч – пайдалуу жана кандай гана тамак болбосун көркүн ача турган азык. Андан ар кандай тамак-аштын түрлөрүн жасоого болот. Палоо күрүч тамактардын падышасы болсо, ошол эле күрүчтөн жасалган быжы, фаршталган калемпир жана капуста, роллы, түрдүү салаттар жана гарнирлер дасторкондун көркүн ачып келет. Бул жолу мына ушул күрүчтөн даярдалчу тамактарды бирге жасайбыз.

ФАРШТАЛГАН КАПУСТА

Керектелүүчү азыктар:
Күрүч – 150 грамм
Капуста – 1 даана
Уй эти – 500 грамм
Сабиз – 2 даана
Пияз – 2 даана
Каймак – 2 аш кашык
Томат пастасы – 3 аш кашык
Өсүмдүк майы – 100 грамм
Лавр жалбырагы – 3 даана
Татымына жараша кара мурч, туз

Даярдоо ыкмасы:
1. Капустаны сууга салып, туз кошуп, жумшаргыча кайнатабыз. Жумшарган соӊ калыӊ жерлерин кесип таштап, жалбырактарын айрыбай бирден ажыратып алабыз.
2. Сууга туз салып, күрүчтү чала бышырабыз.
3. Эт менен пиязды эт туурагычтан өткөрүп алыӊыз. Колго туурасак андан да жакшы.
4. Эми муну күрүчкө кошуп, татымына жараша туз, кара мурчту кошуп аралашма даярдайбыз.
5. Капустанын жалбырактарына аралашманы салып, конверт сыяктуу жылчык калтырбай оройбуз.
6. Көмөч казанга май куюп, капустанын бети кызарганча куурабыз. Дагы улантып бышыруу үчүн казанга тизебиз.
7. Сабизди кесек тиштүү сүргүчтөн өткөрүп, кууруп алыӊыз дагы казандагы капустанын үстүнө кошуӊуз. Анын үстүнө томат пастасын, каймакты, татымына жараша туз жана мурч, калемпирди кошуп, капкагын жаап, жай отто 1 саат дымдап коюу керек.
8. Капустанын суусу чыгып бууланып, фаршталган капуста даяр болду.

КЫЗЫЛЧА РИЗОТТОСУ

Керектелүүчү азыктар:
Күрүч – 400 грамм
Кызылча – 2 даана
Уй этинен даярдалган даяр бульон – 2 даана
Өсүмдүк майы – 2 аш кашык
Пияз – 1 даана
Катуу сыр – 50 грамм
Петрушка – 1 боо
Татымына жараша туз, калемпир

Даярдоо ыкмасы:
1. Кызылчаны сууга бышырып, муздаган соӊ аарчып, төрт бурчтук кылып туурайбыз. Анын жарымын пюре кылып эзип алыӊыз.
2. Пиязды аарчып, төрт бурчтук кылып туурап, майга куурабыз. Үстүнө жуулган күрүчтү салып майды соруп алгыча кууруӊуз.
3. Кадимки палоого суу куйгандай күрүчтү көмө суу куюп, даяр бульонду салып кайнатабыз. Суу күрүчкө сиӊгенден кийин демдеп коюу керек.
4. Бышкан соӊ кызылча пюресин кошуп, татымына жараша туз, калемпирди сээп аралаштырып, 15 мүнөт капкагын жаап коёбуз. Эми төрт бурчтук тууралган кызылчаны кошуп
аралаштырып, сырды майда тиштүү сүргүчтөн өткөрүп үстүнө сээп коюӊуз. Фантазияӊызга жараша петрушканын талдары менен кооздоп койсоӊуз болот. Кызылча менен күрүч
ризоттосу даяр.

«Чорба» шорпосу

Керектелүүчү азыктар:
Пакистан же Индия күрүчү – 40 грамм
Уй этинен фарш – 300 грамм
Жумуртка – 1 даана
Суу – 1 литр
Ун – 50 грамм
Йогурт – 60 грамм
Пияз – 1 даана
Лимон – 1 даана
Татымына жараша туз, кара мурч

Даярдоо ыкмасы:
1. Пиязды аарчып, туурап, петрушканы да туурап аралаштырабыз. Ага жумуртканын агын бөлүп алып кошобуз. Татымына жараша туз, кара мурчту кошуп аралаштырып, даяр болгон
массадан тоголок шар жасайбыз.
2. Сууга петрушка менен пияздын калганын кошуп, жуулган күрүчтү жана туз салып 30 мүнөт кайнатабыз. Андан соӊ үстүнө шарларды салып бышырабыз.
3. Чуӊкур табакка йогуртту куюп, ага жумуртканын сарысын жана унду кошуп чалабыз.
4. Даяр болгон аралашманы кайнап жаткан шорпонун үстүнө кошуп, дагы 5 мүнөт кайнатуу керек. Коюу тарткан даамдуу «Чорба» шорпосу даяр. Өтө чуӊкур эмес тарелкага куюп, лимонду фантазияӊызга жараша кооздоп кесип, чекесине кыстарасыз дагы, дасторконго коё бересиз. Тамагыӊыздар даамдуу болсун!

ГАРНИР ДАЯРДООНУН НЕГИЗГИ ШАРТТАРЫ

• Күрүч организмде тамак сиӊирүүнү шарттап, крахмал, белок, минералдык азыктар жана витаминдерге бай келет. Күрүчтү сууга бышырып алып жей берген адамдын бети тунук болуп, териси тазаланат. Тамак аттуунун баарына сууга бышкан күрүчтү кошуп жей берген кытай, корей кыздарынын беттери эмнеге тунук болорун эми түшүнсөӊүз керек.
• Күрүчтүн бири-бирине жабышпай чачырап бышышына оӊой гана шарттар керектелет. Бышырарда чаӊын кетирип, 3-4 жолу сууга жууш керек.
• Чачырап бышышы үчүн күрүчтү жөнөкөй сууга же эттин кайнап бышкан шорпосуна бышырышат. Өтө чоӊ казанга көп кылып кайнатуу анын текши бышпай калышына алып келет. Андыктан ченем керек.
• Күрүчтү кайсы идиш менен ченеп салсаӊыз, суу куярда ошол идиш менен 2 эсе көп суу куюу зарыл. Сууну күрүч сиӊирип алган соӊ жай отко 10 мүнөт демдеп коюу керек. Бышкан күрүчтү дуршлагга салып, муздак сууга чайкаӊыз. Антпесе күрүчтөн бөлүнүп чыккан крахмал жабышкак кылып салат.

Гүлжан Асанкожоева
kenesh@super.kg


"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн..


Рейтинг: Рейтинг  8 
Комментарийлер(20)
23.02.2015. 10:12 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
чын эле корей кыздарынын беттери тунук болот кинолордон коруп калчум кургак эле кучучтун озун жеп отурушканын.
23.02.2015. 13:46 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
речептер аябай жакты,рахмат супер инфо бышырып кором
23.02.2015. 14:05 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+1
Муздак сууга жууса ширеси кетип калат го
Бышыраарда бир аз туз,май куйса жавышпай сонун бышат.Даамдуу да болот
23.02.2015. 17:36 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
birok kozgo zy9nda kuruch jegen kytay koreilerdin 70% koz ainek tagyshat.
24.02.2015. 01:52 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Chyngyzhan01,Корейлер ачуу коп жешет.ошого коз айнек тагышат
24.02.2015. 15:41 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Chyngyzhan01,Кытай корейлердин коздору куруч жегенден эмес, Ачууну(калемпирди) коп жешкенинен улам коз зрейнасы томондойт деген маалыматтар бар.
23.02.2015. 21:23 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
-1
Корейлердин козунун коруусунун начардыгы козунун кичине болгонунда.
23.02.2015. 22:02 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Рахмат жасап кором.
24.02.2015. 10:34 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Корейлердин көзү кичине болгондон эмес анан күрүчтү олтуруп алып эле жей берсе бети тазарбайт тынарбайт дагы күрүч жеген үчүн 70%анча Чала көрүп калбайт.Биринчиден күрүч бул наны Экинчиден күр..жесе көрүүсү начарлабайт 3) тазарбайт бети күрүчтөн буларда абасы нымдуу келет ошол себеп ачуу жейт ачуу жебесе эгер Өпкө касал болот көзүнө келсек ош
24.02.2015. 10:41 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Ошо ачууну көп жеген үчүн көзүнө зыян тийгизет анан дагы кошумча буларда технология,өнүккөн 5.6 жашар балдарыда компто же смартфон теледе 24 саат болот кол телефон смартфондон чыккан ультра жашыл нур баланын көзүн 3 айда эле бузат анан чоңойгон сайын ачкарик болуп бара берет негизи күрүчтөн бет тазарбайт и көрүүсу начарлабайт
24.02.2015. 10:54 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Мага куручтон жасалган палоо жана быжы жагат.
24.02.2015. 12:32 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Куручтон бет тазарат эле. Байкасанар балык жеген Бразилиялыктардын денеси сепкил, а корейлердики таптаза куручтой. А коз ачуудан эле анткени, чынында ачуудан очу бардай жешет. Адамдын жеген тамак ашынан сырткы келбети коз каранды!
24.02.2015. 15:47 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Pantherka,айткан создорунуз туура бирок балык жегенден бети сепкилдейт деген ал туура эмес маалыматко менимче анткени сепкил ген аркылуу отот дейилет ал балыкка коз каранды эмес.
25.02.2015. 17:31 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
жаны торогон аял тороттон кийин 40кун жалан кордо ичет.ошондо бетте сепкил калбай аппак болот.менин женелерим.эжелерим баары ичишкен.менин апам ушундай кылдырат баарын.чын эле аппак болушат
26.02.2015. 01:23 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
ekaterina, кордо эмне эле я?
26.02.2015. 12:31 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
K.Batken, Хе хееее
27.02.2015. 04:02 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
ekaterina, чын эле кордо деген не ал?
27.02.2015. 11:07 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Салам супер-инфо жамааты, адамдагы калдар туурасында да кеп кылгылачы, менде кал коп, алдыргым келип журот кимге кайрылсам болот. Алдын ала рахмат!
27.02.2015. 15:05 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
aiperi1991, саламатсызбы!
Сунушуңуз эсибизде болот. Рахмат!
28.02.2015. 03:30 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
кордонун жасалышы, ак гуручту таза жууп сууда кайнатат, аябай аз туз кошулат, айран менен кошуп ичет
1
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
К-рор дүйнөсү жана корей тасмалары
Супер-Инфо 20 жашта
Шоу дүйнө
Маданият
Саясат
Иликтөө
Турмуш
Крим-инфо
Спорт
Эробекет
Жан дүйнө
Түркүн дүйнө
Алтын балалык
Укуктук кеӊеш
Илим жана техника
Ден соолук жана сулуулук
Психология жана үй-бүлө
Тиричилик, бизнес
Ашкана сырлары
Жылдыз төлгө
Маалымдама
Көз караш
Эмгек жарчысы
Маалымат-маанайшат порталы 2006-2025 © SUPER.KG
Биздин дарек: Кыргыз Республикасы,
Бишкек шаары, Турусбеков 109/1,
Тел.: +996 312 88-24-00, portal@super.kg
SUPER.KG порталына жайгаштырылган материалдар жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу SUPER.KG порталынын редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
p
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда:
Кирүү
Каттоо