КӨК ЧӨПТӨРДҮ КӨПКӨ САКТАЙБЫЗ

№670 4-сентябрь-10-сентябрь, 2015-ж

Ашкөк, петрушка, райкан, сельдерей сыяктуу көк чөптөр тамак-ашты даамына чыгарат. Бул чөптөрдүн курамындагы пайдалуу заттарды жоготпой сактоо тууралуу кеӊештерге көӊүл буруӊуз.

ЧӨП + МАЙ
1. Чөптөрдү майда туурап, атайын муз тоӊдуруучу контейнерлерге бөлүп салабыз.
2. Үстүнө зайтун майын же каймак май (сливочное масло) куюп, муздаткычтын тоӊдуруучу бөлүгүнө коёбуз.

3. 2-3 сааттан кийин чөптөрдүн тоӊгон бөлүкчөлөрүн оозу жабылган идишке салып, муздаткычка коюп коюӊуз. Тамак бышардын алдында 1-2 даанадан салып колдоно бересиз.

ЧӨП + ТУЗ
1. Көк чөптөрдү кесек-кесек кылып туурап, 400 грамм чөпкө 100 грамм туз салып аралаштырабыз.
2. Алдын ала жуулуп, бууланган айнек банкаларга чөптөрдү ныгырып салуу керек, суусу жакшы чыгышы үчүн.
3. Банканы 1-2 күн бөлмө температурасында, андан кийин муздаткычта сактоо керек.

4. Тамак бышырып жатканда чөптөрдүн туздуулугун эске алуу оӊ.

ЧӨП + ШАМАЛ
Көк чөптөрдү ичке боо-боо кылып байлап, көлөкө жана шамалдап турган жерге илип коюу керек. Күн тийген жерге кургатсаӊыз бат эле саргарып кетет.
Ак баракка (гезиттин барагына эмес) көк чөптөрдү жуубай туруп жайып, көлөкө жана шамалдап турган жайга коюӊуз. Эгер чөптөрдү жуусаӊыз, саргарып, чирип калат.

Асыл Орозбекова
kenesh@super.kg


"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн..


Рейтинг: Рейтинг  1 
Комментарийлер(10)
07.09.2015. 12:49 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+2
Муздаткычтагы ушул торт бурчтук контейнерлерге эмне экен деп эч эле башым жетбей койду эле ,иштин баары бул жакта турбайбы
07.09.2015. 21:25 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+1
aiba91kg,ал контейнерге муз тондуруп сууга салып ичуу учун да колдонсо болот. Ыссыкта
07.09.2015. 22:56 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
jazgul80, Сууну мен тыш пышы стаканы менен эле салып муздатып ичет элем да))) эми будан кийин салып ичем Жазгуль эже
07.09.2015. 20:11 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
aiba al konteinerlerge suu kuiup tondurasyn.
aiko8908 түзөттү 2015-09-07 20:12:42
07.09.2015. 22:57 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+1
aiko8908, яа де ?Журоктун сырын билем дечи
08.09.2015. 14:46 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Кенешинерге рахмат.
10.09.2015. 19:09 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Жакшы кенеш экшен. Сиздерге рахмат!
12.09.2015. 15:26 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
зайтун деген кандай,кайсы май,мен билбейт экенмин айтып койгулачы?
07.10.2015. 12:46 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
alina79, оливковое масло
12.09.2015. 20:31 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Alına79 зайтун майы деген оливковое масло
1
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
К-рор дүйнөсү жана корей тасмалары
Супер-Инфо 20 жашта
Шоу дүйнө
Маданият
Саясат
Иликтөө
Турмуш
Крим-инфо
Спорт
Эробекет
Жан дүйнө
Түркүн дүйнө
Алтын балалык
Укуктук кеӊеш
Илим жана техника
Ден соолук жана сулуулук
Психология жана үй-бүлө
Тиричилик, бизнес
Ашкана сырлары
Жылдыз төлгө
Маалымдама
Көз караш
Эмгек жарчысы
Маалымат-маанайшат порталы 2006-2025 © SUPER.KG
Биздин дарек: Кыргыз Республикасы,
Бишкек шаары, Турусбеков 109/1,
Тел.: +996 312 88-24-00, portal@super.kg
SUPER.KG порталына жайгаштырылган материалдар жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу SUPER.KG порталынын редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
p
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда:
Кирүү
Каттоо