ВИТАМИНГЕ БАЙ ЛЕЧО

№671 11-сентябрь-17-сентябрь, 2015-ж

Кыш камылгасын көргөндөргө кезектеги салаттардын рецебин сунуштайбыз. Ал витаминдер топтомун курамына камтыган лечо салаты.

БАКЛАЖАНДАН ЛЕЧО

Керектелүүчү азыктар:
Баклажан – 2 килограмм
Помидор – 3 килограмм
Кызыл болгар калемпири – 0,5 килограмм
Сарымсак – 2-3 баш
Чили калемпири – 2 даана
Ашкөк – 1 боо
Өсүмдүк майы – 200 грамм
Кумшекер – 100 грамм
Туз – 2 аш кашык
Уксус (70%) – 1 чай кашык

Даярдоо ыкмасы:

1. Жашылчаларды жууп-тазалап алабыз.
2. Казанга эт туурагычтан өткөрүлгөн помидор, өсүмдүк майы, туз, кумшекерди салып аралаштырып, жай отто 2 мүнөт кайнатабыз.
3. Болгар калемпирин узун-узун таякча түрүндө, чили калемпирин майдалап туурап, казанга салып, 2-3 мүнөт кайнатабыз.
4. Баклажанды чарчы түрүндө, ал эми сарымсакты майда туурап, буларды да казанга салабыз.
5. 20 мүнөт кайнаган соӊ кесек тууралган ашкөктү кошуп, дагы 5-10 мүнөт кайнатабыз.
6. Ысык кезинде бууланган банкаларга салып, капкагын жакшылап бекитебиз.

БОЛГАР КАЛЕМПИРИНЕН ЛЕЧО

Керектелүүчү азыктар:
Болгар калемпири – 2 килограмм
Помидор – 2 килограмм
Кумшекер – 50 грамм
Өсүмдүк майы – 100 грамм
Туз – 1-1,5 аш кашык
Уксус (9%) – 2 аш кашык

Даярдоо ыкмасы:

1. Болгар калемпирин жууп-тазалап, узунунан 4-6 бөлүккө бөлөбүз.
2. Жууп-тазаланып, эт туурагычтан өткөрүлгөн помидорду мискейге куюп, ага кумшекер, туз, өсүмдүк майын кошуп аралаштырып, жай отко коёбуз.
3. Томат кайнаганда калемпирди кошуп, дагы 30 мүнөт кайнатабыз. Түбүнө тартып кетпеши үчүн улам-улам аралаштырып турууну унутпаӊыз. Уксусту оттон алардан 5
мүнөт мурун кошуу керек.
4. Алдын ала бууланган банкаларга салып, капкагын жакшылап бекитебиз да, көмкөрүп, сыртынан жылуу ороп коёбуз.

Асыл Орозбекова
kenesh@super.kg


"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн..


Рейтинг: Рейтинг  7 
Комментарийлер(11)
14.09.2015. 11:54 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Баклажанды алдын ала туздуу сууга 1 сааттай чылап коюу керек.
14.09.2015. 17:15 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+1
kadam,Баклажанды эмне себептен туздуу сууга салып коюш керек?
14.09.2015. 18:01 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Ledi89, баклажандын ачуусу кетиши учун,
14.09.2015. 16:45 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Жакшы экен.
14.09.2015. 17:13 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+1
Калып калган бош банка ларга жасап жаап коромго,кышындасы супер инфо админ ди салат менен сыйлаймын.
14.09.2015. 19:18 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+1
помидор сабиз чеснок кошулган лечонун рецебин .менин купуяма жазып коюнуздарчыы сураныч.мен туура жакшысын интернеттен табалбадым.
14.09.2015. 22:07 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+2
Баклажандан этият болуш керек жакшысы кошпой жасаган он!айтып калса кокустан апа дедиртпей алып кетет жаныны
14.09.2015. 22:42 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+1
daniel87,ооба ошондой болот
15.09.2015. 02:02 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Баклажан менен жасаганы козунор жетпесе жасабай эле койгула.уулансан озуно келбейсин кайра.
17.09.2015. 12:08 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
пайдалуу экен!
19.09.2015. 15:17 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
мен бакалажан кошуп койдум ал ачыса жаман болсо керек .эгер салат кайнап кетсе жаман болот а салат жашынакай болсо эчнерсе болбойбу билгендер айтып койгулачы
1
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
К-рор дүйнөсү жана корей тасмалары
Супер-Инфо 20 жашта
Шоу дүйнө
Маданият
Саясат
Иликтөө
Турмуш
Крим-инфо
Спорт
Эробекет
Жан дүйнө
Түркүн дүйнө
Алтын балалык
Укуктук кеӊеш
Илим жана техника
Ден соолук жана сулуулук
Психология жана үй-бүлө
Тиричилик, бизнес
Ашкана сырлары
Жылдыз төлгө
Маалымдама
Көз караш
Эмгек жарчысы
Маалымат-маанайшат порталы 2006-2025 © SUPER.KG
Биздин дарек: Кыргыз Республикасы,
Бишкек шаары, Турусбеков 109/1,
Тел.: +996 312 88-24-00, portal@super.kg
SUPER.KG порталына жайгаштырылган материалдар жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу SUPER.KG порталынын редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
p
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда:
Кирүү
Каттоо