ТОЙГО САЛАТ ЖАСАЙБЫЗ

№674 2-октябрь-8-октябрь, 2015-ж

«ТОКЧУЛУК» САЛАТЫ

КЕРЕКТЕЛҮҮЧҮ АЗЫКТАР:
Тоок эти
– 300 грамм
Катуу сыр – 50 грамм
Консерваланган жүгөрү – 150 грамм
Ананас (консерваланганы да жарайт) – 50 грамм
Грек жаӊгагы – 50 грамм
Майонез – татымына жараша

ДАЯРДОО:
1.
Грек жаӊгагын көмөч казанга май куйбай эле 1-2 мүнөт кууруп алып, андан соӊ колубуз менен майдалайбыз.
2. Тоок этин сууга бышырып, муздаган соӊ чарчы формасында туурайбыз.
3. Сырды сүргүчтөн өткөрүп, ананасты узун-туурасы 1 сантиметрден кылып чарчы формасында тууроо керек.
4. Идишке тоок этин, жүгөрү, ананас, жаӊгакты салып, майонез кошуп аралаштырабыз. Салатты тарелкага салган соӊ жаӊгактын калганы менен үстүн кооздоп коёбуз.

«АЗИЯ» САЛАТЫ

КЕРЕКТЕЛҮҮЧҮ АЗЫКТАР:
Уй же кой эти
– 100 грамм
Пияз – 1 даана
Болгар калемпири – 2 даана
Сабиз (орточо) – 1 даана
Бадыраӊ – 2 даана
Сарымсак – 3-4 тишче
Кинза – 5-6 тал
Черри помидору – кооздогонго жараша
Өсүмдүк майы – 50 грамм
Туз, мурч, соя соусу – татымына жараша

ДАЯРДОО:
1.
Этти чарчы же таякча түрүндө туу­­райбыз. Андан соӊ мискейге салып, туз, мурч, 1 аш кашык соя соусун кошуп 10 мүнөт тыныктырабыз.
2. Этти көмөч казанга салып, жай отто 5 мүнөт бышырабыз.
3. Болгар калемпирин жана бадыраӊды узун ичке, пиязды жарым шакекче түрүндө туурап, сабизди сүргүчтөн өткөрөбүз. Ал эми сарымсакты майдалап туурап өзүнчө идишке сала турабыз.
4. Тууралган азыктардын баарын этке кошуп аралаштырабыз.
5. Көмөч казанга өсүмдүк майын куюп ысытып, биринчи сарымсакты, андан кийин калгандарын салып аралаштырабыз. 2 мүнөттөн соӊ 1 аш кашык соя соусун жана тууралган кинзаны кошобуз. Тарелкага салгандан кийин үстүн черри помидору, күн карама даны менен кооздоп койсоӊуз, салатыӊыз көркүнө чыга түшөт.

Асыл Орозбекова
kenesh@super.kg


"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн..


Рейтинг: Рейтинг  2 
Комментарийлер(15)
05.10.2015. 10:18 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+2
дастаркондун декорациясы жана карвингдин сырлары тууралуу да жазгылачы
05.10.2015. 10:31 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
eliza5566, саламатсызбы!
Карвинг тууралуу макала бар:
http://www.super.kg/article/show/17269
Ал эми дасторконду кооздоо тууралуу сунушуңузду тиешелүү бөлүмгө жеткирип коёбуз.
05.10.2015. 14:18 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Эн сонун го мага азия салты жакты жасап кором
05.10.2015. 14:29 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Азия салат жакты,бугун даярдап коройунчу даамын кандай болоорун билебиз:))
05.10.2015. 19:16 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Жасап жеп коруш керек экен
05.10.2015. 21:05 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Эн жакшы кенеш экен. Рахмат
06.10.2015. 11:17 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Дагыда жакшы салатарды жаза бериниздер.
06.10.2015. 15:19 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Мага да cалаты жакты. Рахмат.Курсагым курулдап кетти. Анткени жумушта отурам
08.10.2015. 18:30 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
чарчы болгондо кубик турундо болобу?туз кошулбайбы
09.10.2015. 12:14 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
anyaza,чарчы д.н саломка б.а аша сабиз туурагандай ьууралат
08.10.2015. 18:39 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
чарчы деген кубик да э? туз кошулабы?
09.10.2015. 10:11 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
anyaza, ооба, төрт бурчтук кылып туурайсыз, биринчи салатка туз кошулбайт.
09.10.2015. 12:47 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
ООх,эн жакшы коргон тамактардын бири салат мен учун!
09.10.2015. 14:03 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Азия салаты "доллар " сыяктуу го мен жасайм дайыма эле аябай жагат.
11.10.2015. 15:06 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Choon rahmat
1
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
К-рор дүйнөсү жана корей тасмалары
Супер-Инфо 20 жашта
Шоу дүйнө
Маданият
Саясат
Иликтөө
Турмуш
Крим-инфо
Спорт
Эробекет
Жан дүйнө
Түркүн дүйнө
Алтын балалык
Укуктук кеӊеш
Илим жана техника
Ден соолук жана сулуулук
Психология жана үй-бүлө
Тиричилик, бизнес
Ашкана сырлары
Жылдыз төлгө
Маалымдама
Көз караш
Эмгек жарчысы
Маалымат-маанайшат порталы 2006-2025 © SUPER.KG
Биздин дарек: Кыргыз Республикасы,
Бишкек шаары, Турусбеков 109/1,
Тел.: +996 312 88-24-00, portal@super.kg
SUPER.KG порталына жайгаштырылган материалдар жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу SUPER.KG порталынын редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
p
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда:
Кирүү
Каттоо