№684 11-декабрь-17-декабрь, 2015-ж

«ЧЫГЫШ ГҮЛҮ»
Керектелүүчү азыктар:
Күрүч – 200 грамм
Жумуртка – 2 даана
Майонез – 1 аш кашык
Күрүч уксусу – 1 аш кашык
Кумшекер – 1 аш кашык
Суу – 300 грамм
Кызыл икра – 50 грамм
Нори – 3 даана
Татымына жараша туз
Күрүчтү таза жууп, суусун толук сарыктырабыз. Андан соӊ мискейге салып, үстүнө сууну куюп отко коёбуз. Кайнап чыкканда отту азайтып, 10 мүнөттөй демдейбиз. Оттон чыгарган соӊ мискейдин капкагын ачпай дагы 10 мүнөт коё турабыз. Күрүч уксусун жылытып, ага туз, кумшекер кошуп аралаштырабыз да, күрүчтүн үстүнө куябыз. 




«АССОРТИ»
Керектелүүчү азыктар:
Күрүч – 200 грамм
Суу – 300 грамм
Нори – 4 даана
Күрүч уксусу – 1 аш кашык
Кумшекер – 1 аш кашык
Бадыраӊ – 1 даана
Жашыл болгар калемпири – 1 даана
Эритилген сыр – 1 куту
Чала туздалган форель же лосось балыгы – 50 грамм
Кызыл икра – 50 грамм
Татымына жараша туз, васаби, маринаддалган имбирь, соя соусу




РОЛЛДОР АРЫКТООГО ЖАРДАМ БЕРЕТ
Роллдор – бул япон ашканасынын тамагы. Японияда маки же макидзуси деп аташат. Кыргыз тилине которгондо оролгон дегенди түшүндүрөт.
1970-жылдары Лос-Анжелестеги «Токио» ресторанынын башкы ашпозчусу, суши жасоочу Итиро Маситой америкалыктарды өзгөчө тамак менен таӊ калтырыш үчүн сушинин жаӊыча түрүн, роллдорду ойлоп тапкан. Ошондон улам япондорго караганда америкалыктарга тааныш «Калифорния», «Филадельфия» аталышындагы роллдорду кезиктиребиз.
Бул тамактын жардамы менен аз убакытта арыктоого болот. Анткени роллдордун калориясы өтө аз. Майлуулугу аз болгону менен, йод көп. Мисалы, норинин курамында йод көп. Мындан сырткары ар түрдүү витаминдер, микроэлементтер бар. Окумуштуулардын изилдөөсүнө караганда, роллдорду көп жеген адам өпкө рагына кабылбайт.
Сүйүн Кулматова
kenesh@super.kg
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат. Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн..
4
| Маалымат-маанайшат порталы | 2006-2025 © SUPER.KG |
Кошуна акем суши жасап иштейт
Турун жасап,апкелип берет
Мазза кылып жеп коём