Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, boolean given in /var/www/super.kg/superstan/admin_secret/sources/classes/output/publicOutput.php on line 384 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/super.kg/superstan/admin_secret/sources/classes/output/publicOutput.php on line 387

АРЗАН ЖАНА БАТ ЖАСАЛЧУ КАПКЕЙК

№692 5-февраль-11-февраль, 2016-ж

Америкалыктар ойлоп тапкан капкейктин рецепттери алгач 1796-жылы ашпозчунун китепчесинде пайда болгон. «Сupcake» сөзүн англис тилинен которгондо «чөйчөктөгү торт» деген маанини берет. Бул десерт «fairy cake» деген ат менен да белгилүү, кыргызча которгондо «пери үчүн торт».
Көп убакыттан бери буюртма алып үйүндө капкейк, торт жасап, жакшылыктарда элди таттуулар менен камсыздап келе жаткан Каира Абазбекова капкейктин бир нече рецеби менен бөлүштү.

КЛАССИКАЛЫК КАПКЕЙК

Керектелүүчү азыктар:
Ун – 200 грамм
Жумуртка – 4 даана
Кумшекер – 200 грамм
Маргарин – 200 грамм
Көптүргүч (разрыхлитель) – 9 грамм
Ванилин – 1 чымчым

Жасалуу ыкмасы:
Маргаринди майда бөлүктөргө бөлүп, үстүнө кумшекерди салып, миксер менен аралаштырабыз. Эми мунун үстүнө жумуртканы бирден чагып, улам миксер менен аралаштырып, бирдей массага келтиребиз.

Кийинки кадамыбыз унга көптүргүчтү, ванилинди кошуп аралаштыруу. Эми унду чалынган жумурткага кошуп жакшылап аралаштырабыз.

Желимден жасалган атайын калыптардын ичине кагаз калыптарды салып, даяр камырды бөксө кылып кашык менен салабыз. 180 градуста ысып турган электр мешинде 30 мүнөт бышырабыз.


Креми үчүн:
Крем үчүн атайын каймак – 200 грамм (майлуулугу 30 пайыздан кем болбошу керек)
Каймак – 2 аш кашык
Коюулатылган сүт – 3-4 аш кашык

Баарын бир идишке салып, миксер менен аралаштырып, бирдей массага келтирип крем даярдап алабыз. Капкейктер муздаганда үстүн кондитердик шприцтин жардамы менен кооздоп чыгабыз.

КЫЗЫЛ БАРКЫТ

Керектелүүчү азыктар:
Ун – 230 грамм
Кумшекер – 200 грамм
Какао – 2-3 аш кашык
Туз – 1 чымчым
Көптүргүч – 1 чай кашык
Жумуртка – 2 даана
Өсүмдүк майы – 120 грамм
Айран – 190 грамм
Боёк – 4-5 тамчы
Аш содасы – 1 чымчым

Жасалуу ыкмасы:
Эки жумуртканы чагып, ага өсүмдүк майын, аш содасын, айран кошуп аралаштырабыз. Аягында көптүргүчтү, ун, кумшекер, какао, туз, боёк кошуп миксер менен бирдей массага келтиребиз. Электр мешине бышырып алган соӊ кондитердик шприцтин атайын тишчеси менен ортосун оюп, мейиз, кургатылган өрүк, жаӊгак, лимондун кабыгынын таарындысын салып койсоӊуз болот. Анан үстүн жогорудагыдай ыкмада даярдалган крем менен кооздойбуз.

САБИЗДҮҮ КАПКЕЙК

Керектелүүчү азыктар:
Ун – 200 грамм
Сабиз – 200 грамм
Жумуртка – 4 даана
Кумшекер – 200 грамм
Маргарин – 200 грамм
Көптүргүч – 9 грамм
Ванилин – 1 чымчым

Жасалуу ыкмасы:
Мунун даярдалып, бышырылышы классикалык капкейктикиндей эле. Болгону камырга тиштери чоӊ сүргүчтөн өткөрүлгөн сабиз кошулат. Ал эми үстүндөгү кремин буга чейин жасаган кремибизден бир аз бөлүп алып, ага сары боёк кошуп сабизди, жашылды кошуп жалбырагын тартып койсоӊуз болот. Эскертүү! Боёкту кремге бир тамчы эле кошуӊуз.

Сүйүн Кулматова
Адилет Бектуров
kenesh@super.kg


"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн..


Рейтинг: Рейтинг  7 
Комментарийлер(18)
08.02.2016. 12:34 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+4
Капкейк оной, бат, даамдуу экен. Келгиле сатып эч нерсе жебейбиз.
08.02.2016. 14:03 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+2
Кремин кантип жасашат мага ошо кызык калганы онойго?
08.02.2016. 15:20 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+1
Pantherka,
Баарын бир идишке салып миксердин жардамы менен аябай аралаштырасыз. Озу эле кадимки кремдей болуп калат.
08.02.2016. 18:44 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+2
Американский печеньенин да рецептерин жазгылачы
09.02.2016. 10:48 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
regina86,
Саламатсызбы! Сунушуңузга рахмат!
08.02.2016. 19:16 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+1
крем таттуу болот го? рецепте шекердин колому жок го? ?????
08.02.2016. 21:51 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+2
magic1721,сгущенка менен каймакты миксер менен аралаштырып крем жасайт экен.
09.02.2016. 09:15 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+2
magic1721, коюлтулган сут деп жатат го ошол шекердин ролун аткарат. Ал сгущенка да
08.02.2016. 19:17 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+1
бугунку биздин чакан майрамда капкейк алдым ;))
09.02.2016. 09:16 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Сонун таттуу экен. Магазинден бироону 50 сомго алчумун. Озун жазасан арзан тушот экен.
09.02.2016. 15:38 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Мен дайыма эле уйдон жасайм,рецепт ушундай эле менде дагы.Бирок кремин жасачу эмесмин эми жасайт окшойм.
Админ; Шоколадтын да рецебин жазгылачы.(уй шартында жасашты)
gulkar түзөттү 2016-02-09 15:42:22
09.02.2016. 17:20 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
gulkar,
Саламатсызбы! Сунушуңузга рахмат!
10.02.2016. 17:49 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Соонун го...
10.02.2016. 19:31 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
kekstin da retsebin jazyp koyunuzdarchy
11.02.2016. 09:40 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
dilnur,
Саламатсызбы! Кекс тууралуу жазылган. Төмөнкү шилтеме аркылуу өтүңүз.
http://www.super.kg/article/show/27931
12.02.2016. 09:21 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
супер инфо жалкоолуктан кантип арылса болот ушул тууралуу маалымат жазгылачы сураныч
12.02.2016. 12:01 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Nurzat1,
Саламатсызбы! Сунушуңузга рахмат!
12.02.2016. 21:50 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Менда жалкоолуктан арылалбай журом.толуп да баратам. Арыктоонун жолдорун айткылачы
1
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
К-рор дүйнөсү жана корей тасмалары
Супер-Инфо 20 жашта
Шоу дүйнө
Маданият
Саясат
Иликтөө
Турмуш
Крим-инфо
Спорт
Эробекет
Жан дүйнө
Түркүн дүйнө
Алтын балалык
Укуктук кеӊеш
Илим жана техника
Ден соолук жана сулуулук
Психология жана үй-бүлө
Тиричилик, бизнес
Ашкана сырлары
Жылдыз төлгө
Маалымдама
Көз караш
Эмгек жарчысы
Маалымат-маанайшат порталы 2006-2025 © SUPER.KG
Биздин дарек: Кыргыз Республикасы,
Бишкек шаары, Турусбеков 109/1,
Тел.: +996 312 88-24-00, portal@super.kg
SUPER.KG порталына жайгаштырылган материалдар жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу SUPER.KG порталынын редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
p
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда:
Кирүү
Каттоо