№703 22-апрель-28-апрель, 2016-ж
Спагеттинин мекени Италия. Анын узундугу 15 сантиметрден ашык болсо, жоондугу ар түрдүү. Ичкелери «спагеттини» деп аталса, жоонураактары «спагеттони» деп аталат. Бул азыкты сууга бышырып, үстүнө ар кандай соустарды кошуп дасторконго койсок болот.
БОЛОНЬЕЗЕ СОУСУ
Фарш – 400 грамм
Кызыл шарап – 2 аш кашык
Кетчуп – 3 аш кашык
Помидор – 800 грамм
Райкан – 1 аш кашык
Орегано – 1 аш кашык
Лавр жалбырагы – 1 даана
Сыр – 100 грамм
Зайтун майы – 4 аш кашык
Пияз – 1 баш
Сабиз – 1 даана
Сарымсак – 2-3 тишче
Спагетти – 400 граммТатымына жараша туз
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ:
ТОМАТ СОУСУ
Помидор – 8 даана
Өсүмдүк майы – 30 грамм
Пияз – 1 баш
Сарымсак – 3 тишче
Кумшекер – 30 грамм
Томат пастасы – 100 грамм
Орегано (кургатылган) – 1 аш кашык
Спагетти – 400 грамм
Татымына жараша туз
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ:
ЫШТАЛГАН КОЛБАСА МЕНЕН
Ышталган колбаса – 300 грамм
Жумуртка – 3 даана
Пармезан сыры – 50 грамм
Сарымсак – 2 тишче
Зайтун майы – 100 грамм
Спагетти – 400 грамм
Татымына жараша туз, кара мурч
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ:
Көмөч казандагы май ысыганда узун, ичке тууралган колбаса менен сарымсакты 5 мүнөттөй кууруп алабыз. Андан кийин жумуртканы, сүргүчтөн өткөрүлгөн сырды салып аралаштырабыз. Соңунда туз, мурч салып, сууга бышырылган спагетти менен аралаштырып, тарелкага салып көк чөптөр менен кооздойбуз.
СПАГЕТТИНИ КАНТИП БЫШЫРУУ КЕРЕК?
Сүйүн Кулматова
kenesh@super.kg
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат. Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн..
1 |
Маалымат-маанайшат порталы | 2006-2025 © SUPER.KG |