№704 29-апрель-5-май, 2016-ж
Дапанжи кытай, дунган элинин ашканасына таандык. Тоок эти, картошка, болгар калемпири кошулуп даярдалып, камыр менен берилет.
КАМЫРЫН КАНТИП ДАЯРДОО КЕРЕК?
Дапанжинин камырын өзүнчө, чыгын (подлив) өзүнчө бышырып алабыз. 1 тоок үчүн даярдалуучу камырга: 400 грамм унга жумуртка кошуп, туздуу сууга катуураак кылып камыр жууруйбуз да, тыныктырып коёбуз. Тыныктырган учурда 1-2 жолу ийлеп коюуну унутпаңыз. Камырды жакшылап ийлеп, жука жайып, каалагандай формада кесебиз.
Мискейдеги суу кайнаганда татымына жараша туз кошуп, жука жайылып кесилген камырды салып, 6-7 мүнөт кайнатып бышырып алабыз. Башка көмөч казанды ысытып 3 аш кашык өсүмдүк майын куюп, жаңы бышып, суусу сарыктырылган камырды 3-4 мүнөт кууруп, аралаштырабыз. Камырды табакка салып үстүнө жашылча кошулуп куурулган этти кошуп, көк чөптөр менен кооздоп дасторконго коёбуз.АЧУУ ДАПАНЖИ
Тоок – 1 даана
Болгар калемпири – 3 даана
Чили калемпири – 2 даана
Сарымсак – 4 тишче
Кумшекер – 1 аш кашык
Соя соусу – 2 аш кашык
Крахмал – 2 аш кашык
Өсүмдүк майы – 150 грамм
Суу – 200 грамм
Татымына жараша туз, ар түрдүү татымалдар (кызыл, кара мурч, бадьян, тмин, имбирь, кориандр) – 0,5 чай кашыктан
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ:
БАКЛАЖАН МЕНЕН
Тоок – 1 даана
Баклажан – 2 даана
Капуста – 1 даана
Пияз – 1 баш
Сабиз – 1 даана
Болгар калемпири – 4 даана (2 жашыл, 2 кызыл)
Сарымсак – 2 тишче
Помидор – 2 даана
Өсүмдүк майы – 150 грамм
Татымына жараша туз, мурч
Даярдоо ыкмасы:
КАРТОШКА МЕНЕН
Тоок – 1 даана
Болгар калемпири – 2 даана
Чили калемпири – 1 даана
Пияз – 1 баш
Картошка – 500-600 грамм
Сарымсак – 4 тишче
Кумшекер – 50 грамм
Соя соусу – 3 аш кашык
Крахмал – 2 аш кашык
Суу – 200 грамм
Татымына жараша туз жана ар түрдүү татымалдар
Даярдоо ыкмасы:
Сүйүн Кулматова
kenesh@super.kg
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат. Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн..
Маалымат-маанайшат порталы | 2006-2025 © SUPER.KG |
? Тузду качан салыш керек
ой билбейм мага жакпады андан коро сонун кылып жаркоп кылып жесен сонун да