ДАПАНЖИ

№704 29-апрель-5-май, 2016-ж

Дапанжи кытай, дунган элинин ашканасына таандык. Тоок эти, картошка, болгар калемпири кошулуп даярдалып, камыр менен берилет.

КАМЫРЫН КАНТИП ДАЯРДОО КЕРЕК?
Дапанжинин камырын өзүнчө, чыгын (подлив) өзүнчө бышырып алабыз. 1 тоок үчүн даярдалуучу камырга: 400 грамм унга жумуртка кошуп, туздуу сууга катуураак кылып камыр жууруйбуз да, тыныктырып коёбуз. Тыныктырган учурда 1-2 жолу ийлеп коюуну унутпаңыз. Камырды жакшылап ийлеп, жука жайып, каалагандай формада кесебиз.
Мискейдеги суу кайнаганда татымына жараша туз кошуп, жука жайылып кесилген камырды салып, 6-7 мүнөт кайнатып бышырып алабыз. Башка көмөч казанды ысытып 3 аш кашык өсүмдүк майын куюп, жаңы бышып, суусу сарыктырылган камырды 3-4 мүнөт кууруп, аралаштырабыз. Камырды табакка салып үстүнө жашылча кошулуп куурулган этти кошуп, көк чөптөр менен кооздоп дасторконго коёбуз.

АЧУУ ДАПАНЖИ

Тоок – 1 даана
Болгар калемпири – 3 даана
Чили калемпири – 2 даана
Сарымсак – 4 тишче
Кумшекер – 1 аш кашык
Соя соусу – 2 аш кашык
Крахмал – 2 аш кашык
Өсүмдүк майы – 150 грамм
Суу – 200 грамм
Татымына жараша туз, ар түрдүү татымалдар (кызыл, кара мурч, бадьян, тмин, имбирь, кориандр) – 0,5 чай кашыктан

ДАЯРДОО ЫКМАСЫ:

БАКЛАЖАН МЕНЕН

Тоок – 1 даана
Баклажан – 2 даана
Капуста – 1 даана
Пияз – 1 баш
Сабиз – 1 даана
Болгар калемпири – 4 даана (2 жашыл, 2 кызыл)
Сарымсак – 2 тишче
Помидор – 2 даана
Өсүмдүк майы – 150 грамм
Татымына жараша туз, мурч

Даярдоо ыкмасы:

  1. Тоок этин анча чоң эмес бөлүктөргө бөлүп алып көмөч казандагы май ысыганда салып, капкагын жаап жай отто 40 мүнөт демдейбиз.
  2. Башка идишке майда тууралган пиязды, узун, ичке тууралган сабизди кууруйбуз. 10 мүнөттөн кийин төрт чарчы тууралган капустаны, баклажанды, помидорду кошуп демдеп коёбуз. Маал-маалы менен аралаштырып туруу керек.
  3. Жашылчалар жумшарганда чоң бөлүктөргө бөлүнгөн болгар калемпирин, туз, мурч кошуп аралаштырып, 5 мүнөт кууруп алабыз да, этке кошуп дагы 10 мүнөт кармайбыз.
  4. Дапанжинин камырын ысык бойдон тарелкага салып, үстүнө жашылча менен куурулган этти кошуп дасторконго коёбуз.

КАРТОШКА МЕНЕН

Тоок – 1 даана
Болгар калемпири – 2 даана
Чили калемпири – 1 даана
Пияз – 1 баш
Картошка – 500-600 грамм
Сарымсак – 4 тишче
Кумшекер – 50 грамм
Соя соусу – 3 аш кашык
Крахмал – 2 аш кашык
Суу – 200 грамм
Татымына жараша туз жана ар түрдүү татымалдар

Даярдоо ыкмасы:

  1. Тоокту чоңураак бөлүктөргө бөлөбүз. Үстүнө крахмал кошулган соя соусун куюп, этти муздак жерге жарым сааттай коюп маринаддайбыз.
  2. Май ысыганда кумшекерди салып 5 мүнөт аралаштырып, үстүнө тоок этин кошуп 15 мүнөттөй жай отто кууруйбуз.
  3. Аарчылып, 2-4 бөлүккө бөлүнгөн картошканы, майда тууралган сарымсакты, жарым шакекче тууралган пиязды салып 20 мүнөт кууруйбуз да, суу куябыз. Тамактын шорпосу соолуй баштаганда болгар, чили калемпирлерин кошуп, дагы 10 мүнөт демдейбиз. Дапанжи даяр.
  4. Кааласаңыз, тоок этинин ордуна уй, кой этин пайдалансаңыз болот.

Сүйүн Кулматова
kenesh@super.kg


"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн..


Рейтинг: Рейтинг  5 
Комментарийлер(18)
02.05.2016. 09:48 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Менин жолдошум тоок менен дапанжини укмуш жасайт.
02.05.2016. 14:58 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+1
Майга кумшекерди неге салабыз
? Тузду качан салыш керек
aizatka87d түзөттү 2016-05-02 14:59:27
04.05.2016. 15:59 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
aizatka87d, салып корсонуз билесиз))) кисло-сладкий даам пайда болот.
07.05.2016. 14:01 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
aizatka87d,maiga sheker sepsengiz took eti karaaryp ketbeit da ,daamy jakshy bolot .
02.05.2016. 18:11 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Дунган, уйгур ашканасына аябай ашыкмын. Тамактарын ар дайым, суйуп жейм. Супер инфо, чоон рахмат. Эми бул тамактарды жасап, куйоомду бииир удивлять этейин. :) :)
02.05.2016. 22:03 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Аааиии мен таптакыр башкача жасайт экенминго
03.05.2016. 03:58 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Баклажан менен жасаганы жакты
03.05.2016. 12:13 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
муну Кыргызстанда жебеген экем, кытайда болгондо кытайдын мусулман калкы коп жасайт экен бул тамакты, 大盘鸡。
04.05.2016. 18:57 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Kyrgyz_KG,наоборот мусулмандар тоок жебейт....урумчиде бир кочо полный да пан жи ресторан бар.
03.05.2016. 15:46 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Чоон рахмат ,уйгур ашканасына тийешелуу адамдардын рецептерин кутуп калам.
03.05.2016. 18:04 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+1
belka, саламатсызбы? Сунушуңуз тиешелүү бөлүмгө жеткирилди, рахмат.
04.05.2016. 15:58 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Олло жагат дапанджи. Бир ирет калемпиринин коптугуно карабай жей коем деп мурун пазухаларынын былжыр челин куйгузуп алгам))) Ошентсе да конулум калбайт.
05.05.2016. 10:04 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Охооооооо аябай таттуу болсо керек корунушунон бирок эч жеп корбоппун
07.05.2016. 00:12 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Дапанджи менин суйуктуу тамагым. чоон рахмат. Уйдо жасап жей берели окшоштуруп
07.05.2016. 14:05 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+1
2006-jyly bir ejebiz ukmush at koigon bul tamakka ,Tapancha dep ,ar iret jegisi kelse tapancha jasap jeili dep
21.08.2016. 21:54 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
-1

ой билбейм мага жакпады андан коро сонун кылып жаркоп кылып жесен сонун да
03.10.2017. 21:12 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Соннун экеен
03.10.2017. 21:13 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Мага жакты
1
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
К-рор дүйнөсү жана корей тасмалары
Супер-Инфо 20 жашта
Шоу дүйнө
Маданият
Саясат
Иликтөө
Турмуш
Крим-инфо
Спорт
Эробекет
Жан дүйнө
Түркүн дүйнө
Алтын балалык
Укуктук кеӊеш
Илим жана техника
Ден соолук жана сулуулук
Психология жана үй-бүлө
Тиричилик, бизнес
Ашкана сырлары
Жылдыз төлгө
Маалымдама
Көз караш
Эмгек жарчысы
Маалымат-маанайшат порталы 2006-2025 © SUPER.KG
Биздин дарек: Кыргыз Республикасы,
Бишкек шаары, Турусбеков 109/1,
Тел.: +996 312 88-24-00, portal@super.kg
SUPER.KG порталына жайгаштырылган материалдар жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу SUPER.KG порталынын редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
p
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда:
Кирүү
Каттоо