№749 10-16-март, 2017-ж.
Фуршет – чогулуп тамактануу. Көбүнчө баарлашуу үчүн чогулган кечелерде, майрамдарда уюштурулат. Чакырылган коноктор өзүн-өзү тейлеп, столго коюлган даамдардан каалаганын тандап салып жешет. Фуршеттин эң негизги даамдары – бутерброд, канапе, тарталеткалар, муздак, ысык закускелер. Булар менен суусундуктар, чай, кофе берилет.
ТАРТАЛЕТКАЛАР
Тарталетка – бул көлөмү 10 сантиметрге чейинки камырдан бышырылган себет. Анын ичин салаттын түрлөрү менен толтуруп закуске катары, мөмө-жемиш, кыям, быштак менен толтуруп десерт катары берүүгө болот.
Тарталетканы бышыруу
Жемиш тарталеткасы
Керектелүүчү азыктар:
Даярдоо ыкмасы:
КАНАПЕ
Салмагы 10-30 граммды түзгөн, бийиктиги 1-7 сантиметр болгон кичинекей, атайын таякчалар (шпажки, атле) сайылган бутерброддор. Эки түрү бар: негизи (эң астыңкы катмары) нандан, анан жашылчадан (бадыраң, картошка, сабиз) жасалат.
Козу карын канапеси
Керектелүүчү азыктар:
Даярдоо ыкмасы:
БУТЕРБРОДДОР
Нанга каймак май, майонез, соус сүйкөлүп, үстүнө эт азыктары, балык, сыр, жашылча коюлган даам. Ошондой эле кумшекер, бал, кыям, мөмө-жемиштерди колдонуу менен таттуу бутерброддорду жасоого да болот. Канапеден көлөмү чоң.
Роза бутерброду
Керектелүүчү азыктар:
Даярдоо ыкмасы:
Дамира Арстанова
kenesh@super.kg
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат. Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн..
2
1 |
| Маалымат-маанайшат порталы | 2006-2025 © SUPER.KG |