№776 15-21-сентябрь, 2017-ж.
Бүгүнкү күндө “McDonald’s”, KFC сыяктуу тез даярдалуучу тамактар тармактары тоок этин түрлөп бышырып сатып дүйнө жүзү боюнча ишкердиктерин жүргүзүшүүдө. Бул жайларда кардарлардын көптүгүнөн кезек күтүүгө туура келет. Андыктан аларды үй шартында андан даамдуу, пайдалуу кылып жасасаңыз болот. Ал үчүн сизден каалоо жана ачык маанай гана керектелет.
Наггет, стрипс, кардон блю сыяктуу тоок этинен жасалган даамдарга гарнир катары куурулган картошка, сууга бышырылган күрүч, гречка, жашылча салаттарын, соус катары кетчуп, каймак, тартар, айран берүүгө болот.
БАЛ ДААМДАНГАН КАНАТТАР
Даярдоо убактысы 60 мүнөт, 6 порция
КЕРЕКТЕЛҮҮЧҮ АЗЫКТАР:
Тооктун канаттары – 18 даана
Бал – 100 грамм
Чили соусу – 50 грамм
Соя соусу – 120 грамм
Зайтун майы – 1 аш кашык
Жүгөрү крахмалы – 1 аш кашык
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ:
ЭСКЕРТҮҮ: Тооктун шыйрактарын деле ушундай рецепт менен жасасаңыз болот.
НАГГЕТ
Наггетти эң алгач 1950-жылы Америкадагы университеттердин биринде иштеген, тамак-аш технологиясы боюнча профессор Роберт Бейкер жасап көрүп, тоок этин сактоо, тоңдуруу, ар кандай ыкмада бышыруу боюнча академиялык ишин жактап, өз рецептине патент алган.
Даярдоо убактысы 30 мүнөт, 4 порция
КЕРЕКТЕЛҮҮЧҮ АЗЫКТАР:
Тооктун төш эти – 500-600 грамм
Ун – 150 грамм
Сарымсак – 3 тишче
Кургатылган орегано – 1 чай кашык
Кургатылган райкан – 1 чай кашык
Калемпир – 2 чай кашык
Кургатылган нандын күкүмү же жүгөрү үлпүлдөгү (хлопья) – 1 стакан
Өсүмдүк майы – 0,5 литр
Татымына жараша туз
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ:
Стрипсти жасоо жолу наггеттин рецептине окшош. Болгону стрипстин эти 1,5-2 сантиметр калыңдыкта жана 8 сантиметр узундукта тууралат.
КОРДОН БЛЮ
Даярдоо убактысы 60 мүнөт, 6 порция
КЕРЕКТЕЛҮҮЧҮ АЗЫКТАР:
Тооктун төш эти – 500-600 грамм
Колбаса (бууга бышырылган) – 150 грамм
Сыр – 100 грамм
Кургатылган орегано – 1 чай кашык
Калемпир – 1 чай кашык
Кургатылган нандын күкүмү – 1 стакан
Каймак май – 2 аш кашык
Өсүмдүк майы – 2 аш кашык
Татымына жараша туз, мурч
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ:
Дамира Арстанова
kenesh@super.kg
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат. Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн..
2
| Маалымат-маанайшат порталы | 2006-2025 © SUPER.KG |
http://www.super.kg/article/show/30635
http://www.super.kg/article/show/14513