№823 10 - 16-август, 2018-ж.

Италия ашканасынан: Даамдуу жана оңой жасалчу ПАСТАЛАР

Италияда макарон азыктары жана андан даярдалган тамак паста деп аталат. Паста – тоюмдуу, даамдуу, жасоо ыкмасы жеңил жана көп мээнетти, убакытты талап кылбаган тамак. Андыктан бул даамга дасторконуңуздан орун берип, жакындарыңызды Италияга барып келгендей сезимге бөлөңүз.


ТӨӨ БУУРЧАК СААДАГЫ КОШУЛГАН ПАСТА

Керектелүүчү азыктар:

Төө буурчак саадагы – 200 грамм
Макарон азыгы – 200 грамм
Помидор – 150 грамм
Лимон – 1 даана
Сарымсак – 2 тишче
Райкан – 2-3 тал
Өсүмдүк майы – 4 аш кашык
Татымына жараша туз, мурч


Даярдоо ыкмасы:

  1. Төө буурчак саадагын туздуу сууга 4-5 мүнөт кайнатып алып, узундугун 5-6 сантиметр кылып туурайбыз.
  2. Макарон азыгын кайнап жаткан туздуу сууга салып бышырып, сүзүп чыгарып алабыз.
  3. Казанга 2-3 кашык өсүмдүк майынан куюп, ага тууралган сарымсакты жана төө буурчак саадагын салып жай отто 5-7 мүнөт кууруйбуз. Татымына жараша туз, мурч кошулат.
  4. Жарым лимондун ширесин сыгып, кабыгын майда тиштүү сүргүчтөн өткөрүп алабыз.
  5. Эми казандагы куурмачка тууралган помидорду, макаронду, лимон ширесин, лимон кабыгынын кырындысын, райкан жалбырагын жана 1 аш кашык өсүмдүк майын кошуп, дагы 2-3 мүнөттөй кууруйбуз. Паста даяр.

БАКЛАЖАН ПАСТАСЫ

Керектелүүчү азыктар:

Макарон азыгы – 200 грамм
Баклажан – 1 даана
Помидор – 3-4 даана
Чили калемпири – 1 даана
Пияз – 1 баш
Сарымсак – 2 тишче
Сыр – 150 грамм
Кумшекер – 1 чай кашык
Зайтун майы – 4 аш кашык
Татымына жараша туз, мурч


Даярдоо ыкмасы:

  1. Макарон азыгын кайнап жаткан туздуу сууга салып бышырып, сүзүп чыгарып алабыз.
  2. Баклажанды жууп-тазалап, төрт чарчы формасында туурайбыз да, кызып турган майга кызарта кууруп алабыз.
  3. Соус даярдайбыз: пиязды, помидорду, райканды жууп-тазалап, майда туурайбыз. Эми буларды майга кууруйбуз. Кууруп жатканда татымына жараша туз, мурч жана кумшекер кошуп, жай отто 15-20 мүнөттөй демдейбиз. Бул аралыкта помидордун ширеси тартылып, куурмач коюуланат. Эми казанга куурулган баклажанды жана макарон азыгын салып аралаштырып, 5 мүнө ткө демдейбиз. Баклажан пастасы даяр. Тамактын бетине сүргүчтөн өткөрүлгөн сырдан, майда тууралган көк чөптөп себелеп дасторконго койсок болот.

ТООК ЭТИНЕН ПАСТА

Керектелүүчү азыктар:

Тоок эти – 300 грамм
Макарон азыгы – 200 грамм
Чили калемпири – 1 даана
Пияз – 1 баш
Сарымсак – 2 тишче
Сүт – 200 миллилитр
Помидор – 3 даана
Өсүмдүк майы – 4 аш кашык
Татымына жараша туз, мурч


 

Даярдоо ыкмасы:

  1. Макарон азыгын кайнап жаткан туздуу сууга салып бышырып, сүзүп чыгарып алабыз.
  2. Тоок этин ичке, узун кылып, помидорду чоң-чоң, пияз, сарымсакты, чили калемпирин майда туурайбыз.
  3. Казанга майды куюп, алгач тоок этин кызартып, андан соң пияз менен сарымсакты, чили калемпирин, помидорду салып кууруп, жай отто 15 мүнөткө демдеп коёбуз.
  4. Эми буга макарон азыгын салып аралаштырабыз. Табитти ачкан паста даяр.


Дамира Арстанова
kenesh@super.kg


"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн..


Рейтинг: Рейтинг  7 
Комментарийлер(11)
14.08.2018. 10:55 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Аз го
14.08.2018. 11:04 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+4
Кайн журттун табитине туура келбейт экен кылайын десем...
14.08.2018. 11:11 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+5
Dilbaranurdinova,дегеле биздин менталитетке окшойт,дегеним биздин тойдо ушуга окшош паста жасап койгонбуз.Макарондон салат коюшуптур деп жактырбагандарды уктук
14.08.2018. 11:47 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Учунчу рецепте 200мл сутту кайсы убакта колдонулат?
14.08.2018. 12:32 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+1
kuba_76,сут эмес сливки кошсо даамдураак болот Аны даяр болоюн деп калганда коюп бир сыйра аралаштырып 3-5мин думдап койсо ВО КАК болот
...
14.08.2018. 16:11 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
-1
Куурмач жаны соз го
15.08.2018. 09:41 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+2
Jin1209,Илгертен келе жаткан соз.
14.08.2018. 16:11 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Куурмач
17.08.2018. 13:45 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+3
Тоо буурчак саадагы деген стручковая фасольбу
19.08.2018. 11:35 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Floweriza,ооба
19.08.2018. 22:44 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Менин билишимче паста башкача Италиядагы эжем бизге башкача жасап берет
1
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
К-рор дүйнөсү жана корей тасмалары
Супер-Инфо 20 жашта
Шоу дүйнө
Маданият
Саясат
Иликтөө
Турмуш
Крим-инфо
Спорт
Эробекет
Жан дүйнө
Түркүн дүйнө
Алтын балалык
Укуктук кеӊеш
Илим жана техника
Ден соолук жана сулуулук
Психология жана үй-бүлө
Тиричилик, бизнес
Ашкана сырлары
Жылдыз төлгө
Маалымдама
Көз караш
Эмгек жарчысы
Маалымат-маанайшат порталы 2006-2025 © SUPER.KG
Биздин дарек: Кыргыз Республикасы,
Бишкек шаары, Турусбеков 109/1,
Тел.: +996 312 88-24-00, portal@super.kg
SUPER.KG порталына жайгаштырылган материалдар жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу SUPER.KG порталынын редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
p
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда:
Кирүү
Каттоо