Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, boolean given in /var/www/super.kg/superstan/admin_secret/sources/classes/output/publicOutput.php on line 384 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/super.kg/superstan/admin_secret/sources/classes/output/publicOutput.php on line 387

№825 24-30-август, 2018-жыл

КЫШКЫ САЛАТТАР: КЫШТЫН КАМЫН ЖАЙЫНДА КӨР

ГРУЗИНЧЕ ДАЯРДАЛГАН КАБАК

Керектелүүчү азыктар: (1,5 литр салат үчүн)
Кабак – 1 килограмм
Чили калемпири – 1 даана
Болгар калемпири – 300 грамм
Помидор – 300 грамм
Сарымсак – 1 баш
Пияз – 1 баш
Уксус (9%) – 50 миллилитр
Өсүмдүк майы – 50 миллилитр
Укроп – 5 тал
Туз – 3 чай кашык
Кумшекер – 1 аш кашык


Даярдоо ыкмасы:

1. Кабакты жууп, тазалап, калыңдыгын 1 сантиметрден кылып тегерек формада кесебиз. Эми үстүнө 1 чай кашык тузду себелеп аралаштырабыз. Көмөч казанга бир аз өсүмдүк майын куюп, кабактын эки тарабын кууруп алабыз.

2. Соус даярдайбыз: Сарымсак, пияз, чили, болгар калемпирин, помидорду жууп, тазалап алып, эт туурагычтан өткөрөбүз. Бул массага тузду, кумшекерди салып, жай отто 7-8 мүнөт кайнатабыз. Оттон чыгарарда майда тууралган укропту жана уксусту кошобуз.

3. Бууга кармалган банкаларга куурулган кабакты бир катар тизип, үстүнө соустан куюп, ушул ыраатта банканы толтурабыз.

4. Эми суу куюлган мискейге банканы салып, сыртынан 15 мүнөт кайнатабыз. Андан соң банканын оозун бекитип, 1 күнгө жылуу ороп коёбуз.

МАРИНАДДАЛГАН БАКЛАЖАН

Керектелүүчү азыктар: (3 литрлик банка үчүн)
Баклажан – 2 килограмм
Пияз – 1 килограмм
Болгар калемпири – 300 грамм
Сарымсак – 6-7 тишче
Өсүмдүк майы – 150 миллилитр
Уксус 9% – 150 миллилитр
Кумшекер – 2 аш кашык
Туз – 7 аш кашык
Петрушка – 1 тутам

Даярдоо ыкмасы:

1. Баклажанды жууп, тазалап, 3х3 сантиметр өлчөмүндө туурайбыз. 3 литр сууга 6 аш кашык туз кошуп, ага баклажанды салып 5 мүнөт кайнатып, сүзүп чыгарып алабыз.

2. Калган жашылчалардын баарын жууп, тазалайбыз. Болгар калемпирин төрт чарчы, пиязды жарым тегерек, сарымсак менен петрушканы майда туурап, баклажанга кошобуз.

3. Идишке 2 аш кашык кумшекерди, 1 аш кашык тузду салып, үстүнө 3 аш кашык кайнак суу куюп аралаштырабыз. Эми буга өсүмдүк майы менен уксусту куябыз. Маринад даяр!

4. Маринадды жашылчалардын үстүнө куюп аралаштырып, бууланган банкаларга ныктап салабыз.

5. Суу куюлган мискейге банканы салып, сыртынан 15 мүнөт кайнатабыз. Андан соң банканын оозун бекитип, 1 күнгө жылуу ороп коёбуз.

КОРЕЙЧЕ ДАЯРДАЛГАН ПОМИДОР

Керектелүүчү азыктар:

(2 литрлик банка үчүн)
Помидор – 1,5 килограмм
Сарымсак – 1 баш
Болгар калемпири – 3 даана
Чили калемпири – 1 даана
Сабиз – 2 даана
Петрушка – 1 тутам
Укроп – 1 тутам
Райкан – 3 тал
Өсүмдүк майы – 60 миллилитр
Уксус (9%) – 30 миллилитр
Кумшекер – 50 грамм
Туз – 20 грамм

Даярдоо ыкмасы:

1. Жашылчалардын баарын жууп, тазалап алабыз.

2. Аралашманы даярдоо: Болгар, чили калемпирлерин жана сарымсакты эт туурагычтан, сабизди сүргүчтөн өткөрөбүз. Эми буга майда тууралган укроп, петрушка, райканды жана кумшекер, туз, өсүмдүк майын, уксусту кошуп аралаштырабыз.

3. Чоң помидорду 4кө, кичинелерин экиге бөлөбүз. Бууланган банкага помидордон бир катар тизип, үстүнө аралашмадан 1 аш кашыктан куябыз. Ошентип кезектештирип тизип банканы толтурабыз.

4. Эми суу куюлган мискейге банканы салып, сыртынан 15 мүнөт кайнатабыз. Андан соң банканын оозун бекитип, 1 күнгө жылуу ороп коёбуз.


Дамира Арстанова
kenesh@super.kg


"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн..


Рейтинг: Рейтинг  4 
Комментарийлер(5)
28.08.2018. 11:35 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+1
Суроттору толук корунбой атат
28.08.2018. 17:14 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+1
Jin1209, саламатсызбы! Катачылык түзөтүлдү, рахмат.
29.08.2018. 08:19 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Ушул элеби мындан башка да жакшы салаттардан чыгарсанар сураныч
30.08.2018. 14:21 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+1
Кумшекерди калемпири бар нерсеге неге кошушат дейм да кош даам кылып туз жаныбарды эле салсан ачат го ачат
02.09.2018. 10:14 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
кумшекер помидордон чыккан ашыкча кычкылды нормалдаштырат
1
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
К-рор дүйнөсү жана корей тасмалары
Супер-Инфо 20 жашта
Шоу дүйнө
Маданият
Саясат
Иликтөө
Турмуш
Крим-инфо
Спорт
Эробекет
Жан дүйнө
Түркүн дүйнө
Алтын балалык
Укуктук кеӊеш
Илим жана техника
Ден соолук жана сулуулук
Психология жана үй-бүлө
Тиричилик, бизнес
Ашкана сырлары
Жылдыз төлгө
Маалымдама
Көз караш
Эмгек жарчысы
Маалымат-маанайшат порталы 2006-2025 © SUPER.KG
Биздин дарек: Кыргыз Республикасы,
Бишкек шаары, Турусбеков 109/1,
Тел.: +996 312 88-24-00, portal@super.kg
SUPER.KG порталына жайгаштырылган материалдар жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу SUPER.KG порталынын редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
p
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда:
Кирүү
Каттоо