Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, boolean given in /var/www/super.kg/superstan/admin_secret/sources/classes/output/publicOutput.php on line 384 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/super.kg/superstan/admin_secret/sources/classes/output/publicOutput.php on line 387

№864 23-29-май, 2019-жыл

ЖАҢЫ КАЗЫЛГАН КАРТОШКАДАН ДААМДАР

  1. Окумуштуулар көптөгөн изилдөөлөрдөн соң куурулган картошкада темир, ал эми фольгага ороп же чокко көмүп бышырган картошкада витаминдер, минералдар көп экендигине жана калориясы аз болоруна ынанышкан. Бүгүн биздин дасторкондо жаңы казылып алынган картошкадан жасалган даамдар.

  2. КАЗАН-КЕБАБ

    Керектелүүчү азыктар:

    Кой эти – 500 грамм
    Картошка – 500 грамм
    Пияз – 1 баш
    Өсүмдүк майы – 200 миллилитр
    Сарымсак – 2 баш
    Болгар калемпири – 3 даана
    Туз, мурч – татымына жараша

    Даярдоо ыкмасы:

    1. Этти чоң-чоң кесимдерге бөлүп, татымалдарды кошуп 20 мүнөткө маринаддап коёбуз.
    2. Картошка менен пиязды аарчыйбыз. Пиязды тегерек формада туурайбыз.
    3. Казанга майды куюп, ысыган кезде картошканы 2-3төн салып кууруп, чыгарып алабыз.
    4. Казанга эми этти, пиязды салып кууруйбуз. Үстүнө картошканы, сарымсакты, болгар калемпирин тизип, татымына жараша туз, мурч салабыз. Үстүнө бир чыны суу куюп, 30-40 мүнөт жай отто демдеп бышырып алабыз. Казан-кебаб жегенге даяр!

  3. КАКТАЛЫП БЫШКАН КАРТОШКА

    Керектелүүчү азыктар:

    Картошка – 1 килограмм
    Сарымсак – 5 тишче
    Укроп – 1 тутам
    Каймак май – 100 грамм
    Туз, мурч – татымына жараша

    Даярдоо ыкмасы:

    1. Көлөмү өтө чоң эмес картошкаларды щётка менен жышып жууйбуз. Эми аларды туздуу сууда кайнатып чала бышырып алабыз. Болжол менен 10 мүнөт кайнатсак болот.
    2. Электр мешинин табасына картошканы, үстүнө майда тууралган сарымсакты салып аралаштырабыз, каймак майды кесип үстүнө салабыз.
    3. Табаны 180 градуста иштеп турган электр мешине салып, кызарганча бышырып алабыз. Бышкан картошканы табакка салып, үстүнө майда тууралган укроптон себелеп дасторконго коёбуз.

  4. МАРОККО САЛАТЫ

    Керектелүүчү азыктар:

    Картошка – 500 грамм
    Зайтун мөмөсү – 16 даана
    Пияз – 1 баш
    Петрушка – 5-6 тал
    Лимон ширеси – 2 аш кашык
    Зайтун майы – 4 аш кашык
    Паприка жана зире – 0,5 чай кашык
    Туз, калемпир – татымына жараша

    Даярдоо ыкмасы:

    1. Картошканы щётка менен жышып жууп, тазалап алабыз. Андан соң туздуу сууга салып 20 мүнөттөй кайнатып бышырабыз. Майдаларын тоголок боюнча калтырабыз, ал эми чоңдорун 2-3 бөлүккө бөлөбүз.
    2. Пиязды аарчып, жарым шакек же шакекче түрүндө, петрушканы майда туурайбыз.
    3. Лимондун ширесин, зайтун майын, татымалдарды кошуп аралаштырып салат үчүн атайын соус даярдайбыз.
    4. Картошканын үстүнө пиязды, зайтун мөмөсүн салып, соусту куюп аралаштырабыз. Салат жегенге даяр!

  5. ДЫМДАЛГАН КАРТОШКА

    Керектелүүчү азыктар:

    Картошка – 600 грамм
    Шпинат – 1 тутам
    Помидор – 2 даана
    Пияз – 1 баш
    Сарымсак – 3 тишче
    Каймак май – 50 грамм
    Карри – 2 аш кашык
    Айран – 100 миллилитр
    Жалбыз – 1 тал
    Ашкөк – 1 тал
    Туз, калемпир – татымына жараша

    Даярдоо ыкмасы:

    1. Картошкаларды щётка менен жышып тазалап-жууп, тең ортосунан бөлөбүз.
    2. Сарымсак менен пиязды майда туурап, табадагы кызып турган майга салып 1-2 жолу аралаштырып, жай отто 5 мүнөт демдейбиз. Андан соң каррини кошуп 2 мүнөт кууруйбуз.
    3. Эми табага картошканы салып кууруйбуз да, үстүнө 1 стакан жылуу суу куюп, жай отто 10 мүнөт демдейбиз.
    4. Картошканын үстүнө чоң-чоң туралган шпинат менен помидорду салып, аралаштырып, 5-7 мүнөт демдейбиз. Тамак даяр!
    5. Айранга майда тууралган ашкөк менен жалбызды аралаштырып, тамак менен кошо беребиз. Тамагыңыз даамдуу болсун.

    Дамира Арстанова
    kenesh@super.kg


"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн..


Рейтинг: Рейтинг  4 
Комментарийлер(5)
27.05.2019. 09:45 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Шилекей агат го))
27.05.2019. 14:05 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+4
Экинчини азыр эле, тура калып даярдай салайынчы)
27.05.2019. 14:59 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
ооз ачарга биринчини жасап коройунчу,анан даамын айтам силерге.
28.05.2019. 12:29 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Каймак май майонезби?
28.05.2019. 16:40 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+1
Zimzimemir,сливочное масло болуш керек
1
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
К-рор дүйнөсү жана корей тасмалары
Супер-Инфо 20 жашта
Шоу дүйнө
Маданият
Саясат
Иликтөө
Турмуш
Крим-инфо
Спорт
Эробекет
Жан дүйнө
Түркүн дүйнө
Алтын балалык
Укуктук кеӊеш
Илим жана техника
Ден соолук жана сулуулук
Психология жана үй-бүлө
Тиричилик, бизнес
Ашкана сырлары
Жылдыз төлгө
Маалымдама
Көз караш
Эмгек жарчысы
Маалымат-маанайшат порталы 2006-2025 © SUPER.KG
Биздин дарек: Кыргыз Республикасы,
Бишкек шаары, Турусбеков 109/1,
Тел.: +996 312 88-24-00, portal@super.kg
SUPER.KG порталына жайгаштырылган материалдар жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу SUPER.KG порталынын редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
p
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда:
Кирүү
Каттоо