Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, boolean given in /var/www/super.kg/superstan/admin_secret/sources/classes/output/publicOutput.php on line 384 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/super.kg/superstan/admin_secret/sources/classes/output/publicOutput.php on line 387

№913 4-10-июнь, 2020-ж.

  1. ЖАШ КАРТОШКАДАН ДААМДАР

  2. Жер жарылып чөп чыккандан бери эрте себилген жер-жемиштер түшүмүн бере баштаган мезгил. Кыргыздын тамак рационунда негизги орундардын бирин ээлеген картошканын жаңы бышкандары сатыкка чыгып, желе баштаган учуру. Бул жолу жаш картошкадан даамдарды жасаганды үйрөтөлү деп чечтик.

  3. КАРТОШКА ЖАНА ШПИНАТ САЛАТЫ

  4. Керектелүүчү азыктар:

    Жаш картошка – 600 грамм
    Шпинат – 1 тутам
    Помидор – 3 даана
    Пияз – 1 баш
    Сарымсак – 3 тишче
    Грек жаңгагы – 50 грамм
    Каймак май – 50 грамм
    Майлуу айран – 100 миллилитр
    Жалбыз – 3-4 жалбырак
    Туз, калемпир – татымына жараша

    Даярдоо ыкмасы:

    1. Жаңы казылып келген картошканы таза жууп (щётканы пайдалансаңыз болот), чоң-чоң туурайбыз.

    2. Казанга майды куюп, ысыган кезде майда тууралган пияз менен сарымсакты салып 2 мүнөттөй кууруйбуз.

    3. Эми казанга майдаланган грек жаңгагын, картошканы салып дагы 2-3 мүнөт кууруп, 1 стакан жылуу суу куюп жай отто 10 мүнөт демдеп бышырабыз.

    4. Картошка бышкан соң казанга чоң-чоң тууралган шпинат менен помидорду, татымына жараша туз, калемпир салып аралаштырып, жай отто 5-7 мүнөттөй демдейбиз. Салатыбыз даяр!

    5. Майлуу айранга майда тууралган ашкөк менен жалбызды кошуп аралаштырып бул салат үчүн атайын соус даярдап берсе да болот.

  5. КАРТОШКАДАН БАЯН

  6. Керектелүүчү азыктар:

    Жаш картошка – 7-8 даана
    Сарымсак – 3-4 тишче
    Өсүмдүк майы – 50 миллилитр
    Туз, мурч, калемпир – татымына жараша

    Даярдоо ыкмасы:

    1. Картошканы таза жууп, башынан аягына чейин калыңдыгын 0,7-0,8 миллиметрден кылып түбүнө жеткирбей кесимдерге кесебиз (кабыгын аарчуунун кажети жок).

    2. Өсүмдүк майына майда тууралган сарымсакты, туз, калемпир, мурч кошуп аралаштырып соус даярдайбыз да, картошканын үстүнө куябыз. Соус сөзсүз картошканын кесимдеринин арасына кириши шарт. Табитке жараша картошканын арасына колбаса, помидор, сыр кошууга болот.

    3. Картошканын ар бирин фольгага ороп, 200 градуста иштеп турган электр мешине салабыз. 30 мүнөттөн соң фольганын бетин ачып, картошка кызарганча бышырып алабыз.

    4. Даяр болгон картошка баянын соус катары кетчуп, көк чөптөр кошулган айран менен берүүгө болот.

  7. КАРТОШКАДАН РОГАЛИК

  8. Керектелүүчү азыктар:

    Картошка – 200 грамм

    Ун – 100 грамм

    Катуу сыр – 100 грамм

    Өсүмдүк майы – 200 миллилитр

    Туз, мурч – татымына жараша

    Даярдоо ыкмасы:

    1. Картошканы жууп-тазалап, туздуу сууда кайнатып бышырып алабыз. Муздаган соң кабыгын аарчып, эзебиз.

    2. Картошка пюресине ун, сүргүчтөн өткөрүлгөн сыр (100 грамм) жана татымына жараша туз, мурч кошуп камыр жууруйбуз.

    3. Камырды тегерек формада жайып, тик бурчтуу үч бурчтук түрүндө кесебиз.

    4. Камырдын баш жагына сырдын кесимин коюп, рогалики формасындай кылып оройбуз.

    5. Көмөч казанга майды куюп, ал кызыган кезде картошка рогаликтерин кызартып боорсоктой бышырып алабыз. Даяр болгон рогаликтерге соус катары кетчуп, айран, каймак кошуп берүүгө болот.

  9. ЖАШ КАРТОШКАДАН ЗАПЕКАНКА

  10. Керектелүүчү азыктар:

    Фарш – 200 грамм

    Картошка – 500 грамм

    Күрүч – 150 грамм

    Сабиз – 1 даана

    Пияз – 1 баш

    Суу – 200 миллилитр

    Томат пастасы – 1 аш кашык

    Өсүмдүк майы – 2 аш кашык

    Каймак – 2 аш кашык

    Сыр – 50 грамм

    Туз, мурч – татымына жараша

    Даярдоо ыкмасы:

    1. Күрүчтү тазалап, жууп, сууга бышырып алабыз.

    2. Пияз менен сабизди жууп, аарчып, майда туурайбыз. Андан соң өсүмдүк майына кууруп алабыз.

    3. Фаршка күрүчтү, куурулган пияз менен сабизди кошуп аралаштырабыз. Туурамжыдан 1 аш кашыктан сүзүп алып тоголоктойбуз.

    4. Картошканы таза жууп, тегерек формада туурайбыз.

    5. Электр мешинин табасын майлап, картошканы тегиздеп тизип, үстүнө туурамжыдан жасалган тоголокчолорду салабыз.

    6. Сууга каймакты, томат пастасын жана татымына жараша туз, мурч кошуп аралаштырып, табага куябыз.

    7. Табаны 180 градуста иштеп турган электр мешине 30 мүнөт салабыз.

    8. Запеканканы чыгарарда бетине сүргүчтөн өткөрүлгөн сырдан себелеп, дагы 5 мүнөткө электр мешине сала турабыз. Даамдуу, тоюмдуу запеканка даяр. Тамагыңыз даамдуу болсун!
     

  11. Дамира Арстанова
    kenesh@super.kg


"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн..


Рейтинг: Рейтинг  -2 
Комментарийлер(0)
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
К-рор дүйнөсү жана корей тасмалары
Супер-Инфо 20 жашта
Шоу дүйнө
Маданият
Саясат
Иликтөө
Турмуш
Крим-инфо
Спорт
Эробекет
Жан дүйнө
Түркүн дүйнө
Алтын балалык
Укуктук кеӊеш
Илим жана техника
Ден соолук жана сулуулук
Психология жана үй-бүлө
Тиричилик, бизнес
Ашкана сырлары
Жылдыз төлгө
Маалымдама
Көз караш
Эмгек жарчысы
Маалымат-маанайшат порталы 2006-2025 © SUPER.KG
Биздин дарек: Кыргыз Республикасы,
Бишкек шаары, Турусбеков 109/1,
Тел.: +996 312 88-24-00, portal@super.kg
SUPER.KG порталына жайгаштырылган материалдар жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу SUPER.KG порталынын редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
p
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда:
Кирүү
Каттоо