№933 22-28-октябрь, 2020-ж.

  1. АШКАБАКТАН ЖАСАЛГАН ДААМДАР

  2. Күздүн символу болгон ашкабак учурда ар бир короодо, самандын арасында томолонуп жаткан учуру. Ашкабактан манты жасоодон башка оюңузга эч нерсе келбей жатса, анда төмөнкү рецепттер сиз үчүн.

  3. АШКАБАК КУЙМАГЫ

  4. Керектелүүчү азыктар:

    Ашкабак – 400 грамм

    Жумуртка – 2 даана

    Ун – 6 аш кашык

    Алма – 300 грамм

    Бадам – 100 грамм

    Ванилин – 1 чымчым

    Туз, кумшекер – татымына жараша

    Даярдоо ыкмасы:

    1. Ашкабак менен алманын кабыгын аарчып, сүргүчтөн өткөрөбүз. Эми үстүнө жумуртка, туз, кумшекер, ванилин, ун жана майдаланган бадамды салып, жакшылап аралаштырабыз.

    2. Көмөч казанга 2 аш кашык өсүмдүк майын куябыз. Май ысыган кезде куймактан 1 аш кашыктан куюп, жай отто эки тарабын кызартып бышырып алабыз.

    3. Куймак даяр! Бышкан куймакты коюулантылган сүт же каймак менен дасторконго берүүгө болот.

  5. АШКАБАК СИННАБОНУ

  6. Керектелүүчү азыктар:

    Камыры үчүн:

    Сүт – 400 миллилитр

    Өсүмдүк майы – 125 миллилитр

    Кумшекер – 80-100 грамм

    Ачыткы – 6 грамм

    Ашкабак – 250 грамм

    Ун – 800 грамм

    Бал – 1 чай кашык

    Туз – 0,5 чай кашык

    Толтурмасы үчүн:

    Каймак май – 100 грамм

    Кумшекер – 150 грамм

    Корица – 3 аш кашык

    Глазуру үчүн:

    Быштак – 150 грамм

    Кумшекер күкүмү – 100 грамм

    Каймак май – 2 аш кашык

    Лимон ширеси – 1 аш кашык

    Даярдоо ыкмасы:

    1. Ашкабакты аарчып, манты казанга салып бууга бышырып алып, кашыктын же блендердин жардамы менен эзип алабыз.

    2. Сүттү жылытып ага ачыткы, туз, 1 аш кашык кумшекер жана 3-4 аш кашык унду салып аралаштырып, жылуу жерге 15-20 мүнөткө тыныктырып коёбуз. Бул аралыкта аралашма көбүрүп чыгат.

    3. Чарага эленген унду, ачыткыны, өсүмдүк майын, кумшекерди, балды, эзилген ашкабакты салып, камыр жууруйбуз. Камырды жакшылап ийлеп, жылуу ороп, 1-2 саатка көөп чыкканча тыныктырып коёбуз.

    4. Ачыган камырды 2 бөлүккө бөлүп, ар бирин калыңдыгы 0,3-0,4 сантиметр кылып төрт бурчтук формада жаябыз.

    5. Жайылган камырдын бетин каймак менен майлап, кумшекер менен корицанын аралашмасын тегиз себелейбиз. Андан соң камырды рулеттей кылып оройбуз.

    6. Оролгон камырды узатасынан 3-4 сантиметр өлчөмүндө кесебиз.

    7. Кесимдердин кесилген тарабын жогору каратып, ортосундагы аралыкты 2 сантиметрден калтырып электр мешинин табасына тизебиз да, бетин целлофан менен жаап, 20-30 мүнөт тыныктырабыз.

    8. Оролгон кесимдер бул аралыкта көөп чыгат. Эми аны 175-180 градуста кызарганча бышырып алабыз.

    9. Глазурь даярдайбыз: быштак менен каймак майды алгач аш кашык менен аралаштырабыз. Андан соң лимон ширесин, бир аздан кумшекер упасынан себелеп, миксер менен жакшылап аралаштырабыз.

    10. Кызарып бышкан синнабондордун бетине глазурдан сүйкөп дасторконго сунабыз.

  7. ДИЕТАЛЫК ТОРТ

  8. Керектелүүчү азыктар:

    Ашкабак – 200 грамм

    Майсыз быштак – 200 грамм

    Жумуртка – 1 даана

    Мейиз – 20 грамм

    Ванилин – 1 чымчым

    Даярдоо ыкмасы:

    1. Ашкабакты аарчып, сүргүчтөн өткөрүп алабыз.

    2. Быштакка жумуртканы, мейизди кошуп жакшылап аралаштырабыз.

    3. Торт жасоочу калыпка ашкабакты, андан соң быштак менен мейиздин аралашмасын ирети менен бир аз өлчөмдө кезектештирип салабыз.

    4. Калыпты 200 градуста иштеп турган электр мешине 15 мүнөткө салып бышырып алабыз. Диеталык десерт даяр!
     

  9. Дамира Арстанова


"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн..


Рейтинг: Рейтинг  2 
Комментарийлер(1)
27.10.2020. 08:12 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+8
Ашкабактан манты менен оромо эле сонун болот. Калганын жон эле коюш керек го
1
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
К-рор дүйнөсү жана корей тасмалары
Супер-Инфо 20 жашта
Шоу дүйнө
Маданият
Саясат
Иликтөө
Турмуш
Крим-инфо
Спорт
Эробекет
Жан дүйнө
Түркүн дүйнө
Алтын балалык
Укуктук кеӊеш
Илим жана техника
Ден соолук жана сулуулук
Психология жана үй-бүлө
Тиричилик, бизнес
Ашкана сырлары
Жылдыз төлгө
Маалымдама
Көз караш
Эмгек жарчысы
Маалымат-маанайшат порталы 2006-2025 © SUPER.KG
Биздин дарек: Кыргыз Республикасы,
Бишкек шаары, Турусбеков 109/1,
Тел.: +996 312 88-24-00, portal@super.kg
SUPER.KG порталына жайгаштырылган материалдар жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу SUPER.KG порталынын редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
p
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда:
Кирүү
Каттоо