Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, boolean given in /var/www/super.kg/superstan/admin_secret/sources/classes/output/publicOutput.php on line 384 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/super.kg/superstan/admin_secret/sources/classes/output/publicOutput.php on line 387

№936 12-18-ноябрь, 2020-ж.

  1. ЧАЙЛАШУУ ҮЧҮН ДААМДУУ ДЕСЕРТТЕР

  2. КРУАССАН

  3. КРУАССАН

    Керектелүүчү азыктар:

    Ун – 2 стакан

    Жумуртка – 2 даана

    Өсүмдүк майы – 2 аш кашык

    Каймак май – 150 грамм

    Сүт – 1 стакан

    Кумшекер – 40 грамм

    Туз – 1 чай кашык

    Ачыткы – 7 грамм

    Даярдоо ыкмасы:

    • Жылуу сүткө тузду, кумшекерди жана ачыткыны салып аралаштырып, бетин жаап, жылуу жерге 15-20 мүнөткө коё турабыз.
    • Унду элеп ага өсүмдүк майын, 1 жумуртка жана жогорудагы аралашманы кошуп жумшагыраак кылып камыр жууруйбуз. Камырдын бетин жаап, жылуу ороп коёбуз.
    • Камыр ачыганча каймак майды муздаткычтан чыгарып, бөлмө температурасында жумшартып алабыз.
    • Ачыган камырды 10-12 бөлүккө бөлүп, ар бирин жука кылып жайып алабыз.
    • Жайылган камырдын бетине каймак майдан тегиз сүйкөп, үстүнө дагы бир жайымды коюп майлап отуруп бардыгын каттап чыгабыз.
    • Бардык жайымдар катталган соң камырды 3-4 миллиметр калыңдыкта жаябыз. Жайылган тегерек камырды тик бурчтуу үч бурчтук формасында бир нече бөлүккө бөлөбүз. Болжол менен 16-18 даана чыгат.
    • Үч бурчтук кесимдин жоон жагына бир чай кашык шоколад пастасын же джем салып оройбуз.
    • Круассандын бетине жумуртканын сарысынан сүйкөп, 180 градуста иштеп турган электр мешинде бети кызарганча бышырабыз. Чай, кофе менен берилүүчү таттуу даяр!
       
  4. АЛМА ГАЛЕТАСЫ

  5. Керектелүүчү азыктар:

    (Камыры үчүн)

    Ун – 160 грамм

    Кумшекер – 15 грамм

    Каймак май – 65 грамм

    Көбүрткүч – 5 грамм

    Жумуртка – 1 даана

    Туз – 1 чымчым

    Суу – 30 миллилитр

    Туурамжы үчүн:

    Алма – 330 грамм

    Бал – 1,5 аш кашык

    Корица – 1 чай кашык

    Манна акшагы – 2 чай кашык

    Даярдоо ыкмасы:

    • Унду элеп, ага көбүрткүч, туз, кумшекер, каймак май, жумуртканы салып аралаштырабыз да, суу кошуп жумшак чоюлчаак камыр жуурабыз. Камырды целлофан баштыкка ороп, муздаткычка 40 мүнөттөй салып коёбуз.
    • Алмаларды жууп, тең экиге бөлүп, данектерин алып, жука кылып туурайбыз.
    • Бал менен корицаны аралаштырып жай отто жылытып алабыз да, алманын үстүнө куябыз.
    • Камырды жука жайып алабыз да (диаметри болжол менен 26 сантиметрдей болот), электр мешинин табасына пергамент кагазын төшөп, үстүнө жайылган камырды салабыз.
    • Камырдын бетине манна акшагынан себелеп, алманын кесимдерин тизебиз. Четинен 6 сантиметрдей аралыкты бош калтыруу керек. Аягында бош калган жерди туурамжынын үстүнө кайрып жабабыз.
    • Галетаны 180 градуста иштеп турган электр мешине 25-30 мүнөт коюп бышырып алабыз. Эгер мындан да таттуу галета жегиңиз келсе, алманын үстүнө кумшекерден себелеп койсоңуз болот.
       
  6. АЛМУРУТ ДЕСЕРТИ

  7. Керектелүүчү азыктар:

    Алмурут – 750 грамм

    Рикотта сыры – 150 грамм

    Грек жаңгагы – 5 даана

    Бал – 2 аш кашык

    Даярдоо ыкмасы:

    • Алмуруттарды жууп, тигинен тең экиге бөлөбүз, данектерин тазалайбыз.
    • Электр мешинин табасына пергамент кагазын төшөп, алмуруттарды тизип, ичине рикотта сырын салып, бал куябыз. 200 градуста иштеп турган электр мешине 15 мүнөткө салабыз.
    • Мештен чыгарып, үстүнө майдаланган жаңгакты себелеп дасторконго коёбуз.
       
  8. ЖҮГӨРҮ ҮЛПҮЛДӨГҮНӨН ТОРТ

  9. Керектелүүчү азыктар:

    Жүгөрү үлпүлдөгү – 100 грамм

    Желатин – 10 грамм

    Суу – 50 миллилитр

    Кара шоколад – 100 грамм

    Ак шоколад – 100 грамм

    Каймак май – 70 грамм

    Быштак – 200 грамм

    Ванилин кумшекери – 10 грамм

    Кумшекер – 1 аш кашык

    Сүт – 100 миллилитр

    Мөмө-жемиш – 200 грамм

    Даярдоо ыкмасы:

    • Желатинди сууга чылап, көөп чыкканча тыныктырып коёбуз.
    • Кара шоколад менен каймак майды суу ваннасында эритип алып, ага жүгөрү үлпүлдөгүн салып аралаштырабыз. Бул торттун негизи болот.
    • Торт бышыруучу калыптын капталына пергамент кагазын төшөп, жогорудагы аралашманы ныктап, тегиздеп салабыз да, муздаткычка 30 мүнөткө коёбуз.
    • Быштакка ванилин кумшекерин кошуп алабыз.
    • Сүттү кайнатып, ага желатинди кошуп аралаштырабыз. Сүт муздаган соң быштак, кумшекер жана эритилген ак шоколадды кошуп жакшылап аралаштырсак креми даяр болот.
    • Кремди торттун үстүнө тегиздеп салып, 10 мүнөт муздаткычтын тоңдургуч бөлүгүнө коёбуз. Торттун бетин каалаган мөмө-жемиштин кесимдери менен кооздоп койсок болот.
       
  10. Дамира Арстанова


"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн..


Рейтинг: Рейтинг  0 
Комментарийлер(1)
16.11.2020. 22:03 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Сонунго Рахмат супер
1
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
К-рор дүйнөсү жана корей тасмалары
Супер-Инфо 20 жашта
Шоу дүйнө
Маданият
Саясат
Иликтөө
Турмуш
Крим-инфо
Спорт
Эробекет
Жан дүйнө
Түркүн дүйнө
Алтын балалык
Укуктук кеӊеш
Илим жана техника
Ден соолук жана сулуулук
Психология жана үй-бүлө
Тиричилик, бизнес
Ашкана сырлары
Жылдыз төлгө
Маалымдама
Көз караш
Эмгек жарчысы
Маалымат-маанайшат порталы 2006-2025 © SUPER.KG
Биздин дарек: Кыргыз Республикасы,
Бишкек шаары, Турусбеков 109/1,
Тел.: +996 312 88-24-00, portal@super.kg
SUPER.KG порталына жайгаштырылган материалдар жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу SUPER.KG порталынын редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
p
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда:
Кирүү
Каттоо