№427 7-13-январь, 2011-жыл.
Шараптын кандай түрлөрү бар жана аларды кантип дасторконго берүү керек? Бул жааттагы сырлардан сиздер менен бөлүшөбүз.
КЫЗЫКТУУ
Шарапты эң көп өндүргөн өлкөлөр (1жылда, тонна менен )
Франция – 5 500 000
Италия – 5 060 000
Испания – 4 000 000
АКШ – 2 500 000
Аргентина – 1 600 000
ШАРАП ТҮРЛӨРҮ
БӨЛҮНҮШҮ
Курамындагы спирт менен канттын өлчөмүнө карап бөлүнүшү:
КАНЧАЛЫК ТЕМПЕРАТУРАДА БЕРҮҮ КЕРЕК?
БӨЛҮНҮШҮ
Жүзүм шарабынын сакталуу мөөнөтүнө карап бөлүнүшү:
Жаш шараптар – даярдалгандан кийин эле сатыкка чыгарылгандар. Кампада бир нече аптадан бир нече айга чейин гана кармалат.
Сакталган шараптар – жүзүмдүн тандалма сортунан атайын технология менен жасалган, сапаты мыкты шараптар. Бөтөлкөлөргө куюлганга чейин жок дегенде 6 ай кармалат.
Маркалык шараптар – аз дегенде 1 жыл, 6 ай сакталып, анан сатыкка чыгарылат.
Коллекциялык шараптар – жок дегенде 3 жыл кармалып, анан сатыкка чыгарылат.
БОКАЛ ТҮРЛӨРҮ
АЙЫМДАР ҮЧҮН
Шуулдаган шараптар үчүн дагы бир бокал түрү бар. Ал шарттуу түрдө “айымдардыкы” деп аталат. Анткени айымдардын организми көмүр кычкыл газын жакшы кабыл албайт, ал эми мындай бокалда андай газ бат бөлүнүп чыгат.
КЫЗЫЛ ШАРАПТАР ҮЧҮН
Көлөмү – 140-180 мл.
Формасы тегерек
ШУУЛДАГАН ШАРАПТАР (ИГРИСТОЕ) ҮЧҮН
Көлөмү – 200 мл. Формасы узунунан келип, сүйрү
АК ШАРАПТАР ҮЧҮН
Көлөмү – 70-100 мл. Формасы бир аз сүйрү
ЖАНА ДА...
Канымжан Усупбекова
kenesh@super.kg
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат. Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн..
1 |
Маалымат-маанайшат порталы | 2006-2025 © SUPER.KG |