|
![]() №815 ![]() ![]() Интернет колдонуучулар, алардын ичинде аттуу-баштуулар да "Афган куурдагы" деп куурдакты сөөгү... толугу менен ![]() ![]() №639 ![]() ![]() Баштыкта салынып бери жагы жарым жыл ашкана текчесинде турган төө буурчак ар бир үйдөн табылат. "Бүгүн эмне тамак жасасам?" деп баш катырып жатсаӊыз, анда тамак-аш менюӊузга төө буурчактан жасалган даамдарды кошуӊуз... толугу менен ![]() ![]() №572 ![]() ![]() Кумшекердин мекени – Индия. Бул өлкөнүн жашоочулары кант камышынан (тростник) шире кайнатып, андан кумшекер жасашкан... толугу менен ![]() №788 ![]() ![]() Чыныга бир чымчымдан туз, кумшекер жана ачыткыны салып, чынынын жарымынан... толугу менен ![]() ![]() №468 ![]() ![]() Кыргыздар ич эттерден жөргөм, быжы, куурдак сыяктуу даамдарды жасап келишкен. Акыркы кездери ич эттерди тазалагандан эринишеби, айтор, төгүп салышууда. Аларды ысырап кылбай, ар түрдүү даамдарды жасоого болот. толугу менен ![]() №750 ![]() ![]() Лагман дунган тилинен которгондо "люмян" – "созулган камыр" дегенди түшүндүрөт... толугу менен ![]() ![]() №516 ![]() ![]() Консерваланган жер-жемишти жеп отуруп жайды элестетип, бышыкчылыктын жыты мурдуңа келери талашсыз. Андыктан, кожойкелер, өз колуңуз менен кышка даярдык көрүүнү унутпаңыз... толугу менен ![]() №712 ![]() ![]() Кулпунайдын түп жагындагы сабагын оңой ажыратып, алып салуу жолу бар... толугу менен ![]() ![]() №686 ![]() ![]() Этти чоӊ-чоӊ, куйрук майды майда туурап алабыз. Казанга куйрук майды (эгер куйрук май жок болсо өсүмдүк майын), анан этти салып жай отто кызарта куурабыз... толугу менен ![]() №506 ![]() ![]() ![]() Жай мезгилинде коон кичинелер менен кошо чоңдордун да сүйүп жеген даамдуу азыгы. Адам коонду жеп суусунун кандырып, курсагын тойгузуп гана тим болбостон, ден соолугуна пайда алып келип, жашарып да жатканын унутпоосу керек. Эмесе, коондун сан түркүн касиеттери... толугу менен ![]() ![]() №671 ![]() ![]() Кыш камылгасын көргөндөргө кезектеги салаттардын рецебин сунуштайбыз... толугу менен ![]() №790 ![]() ![]() Жыл жаңырар алдында баарыбыз жаңы жылдан жакшылыкка үмүт артат эмеспизби... толугу менен ![]() ![]() №505 ![]() ![]() ![]() Өрүктүн мекени болуп Армения өлкөсү эсептелинет. Бул жемиш Армениядан Греция, андан кийин Европа өлкөлөрүнө македондук Александр аркылуу таралганы тарых булактарында айтылып келет. Дүйнө жүзүнө өрүктүн 50дөй сорту белгилүү болсо,.. толугу менен ![]() №798 ![]() ![]() Күрүчтү бышырардын алдында тазалап, муздак сууга таза жууйбуз. Муздак сууга жуулган күрүчтүн дандары бышып жатканда... толугу менен ![]() ![]() №660 ![]() ![]() Жай – аптап менен алышуунун эле маалы деп ойлосоңуз, жаңылышасыз! Кыргызстанда жай – организмди керектүү витаминдер менен камсыздоочу учур... толугу менен ![]() ![]() №623 ![]() ![]() Көргөндө жегиңди келтирип тамшандырган таттууларсыз дасторкон көркүнө чыга бербейт. Аларды сатып албай, үй шартында жасап алууга болот... толугу менен ![]() №608 ![]() ![]() ![]() Эң жөнөкөй, даамдуу жана көбүнесе ысыкта жасалуучу тамактардын бири – окрошка. Мунун 20дан ашуун түрү бар... толугу менен ![]() |
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде колдонуучу (Катталган: , коноктор: ) бул рубрикага кирди:
|