Ачуу жана таттуу: Организмге пайдасы, зыяны



Айрымдар таттууларга, айрымдар ачуу тамактарга басым жасашат. Мисалы, ачуу калемпирдин (чили) таасиринен улам биз тамакты ачуу деп билебиз. Адатта, ачуу калемпир көп тамактарга жакшы айкалышат. Аларды жегенде организмге кандай пайда, зыян келиши мүмкүн? Таттууну жегендечи? Окумуштуулардын айткандарына таянып ушул темага үңүлүп көрөлү.
Макаланы толугу менен “Супер-Инфонун” 6-октябрда чыккан жаңы - №1087 санынан окуй аласыз.
Урматтуу колдонуучу! Эгер сизде коомчулуктун көңүлүн буруп, талкууну талап кылган жаңылыгыӊыз болсо биз менен бөлүшүӊүз.
Рубрикадагы соңку кабарлар
15:53
2025-07-04
Рейтинг:
0


Талкуу жабык.