super.kg logo

Дапанжи, манпар – уйгурлардын чүйгүн даамдары

 

Уйгур ашканасы – даамдуулугу, татымалдарынын өзгөчөлүгү менен жүрөктөрдү багынткан. Тамактарынын негизин камыр, эттин түрлөрү жана орточо ачуулуктагы болгар калемпири, татымалдар түзөт. Бул себептүү да орточо ачуулуктагы болгар калемпирин уйгур калемпири деп атап жүрүшөт. Орточо ачуулуктагы кызыл болгар калемпирин кургатып лапиза, лапиза пастасын даярдашат. Ошондой эле хаджо, бадьян булардын негизги татымалдары. Уйгур ашканасындагы лагман, манпар, сяй (куурулган балык, тоок, уй эти), дапанжи же башка даамын жасайм десеңиз, базардан ушул татымалдарды, лапиза пастасын алып коюңуз.
Макаланы толугу менен “Супер-Инфонун” 19-сентябрга чыккан жаңы – №1188 санынан окуй аласыз.






 
Урматтуу колдонуучу! Эгер сизде коомчулуктун көңүлүн буруп, талкууну талап кылган жаңылыгыӊыз болсо биз менен бөлүшүӊүз.


 Рубрикадагы соңку кабарлар 

Рейтинг: Рейтинг 0 
Талкуу жабык.
 
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде колдонуучу (Катталган: , коноктор: ) бул кабарды окуду:

Кабарлардын саны:
195263;
 
Маалымат-маанайшат порталы
2006-2025 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Турусбеков 109/1
SUPER.KG порталына жайгаштырылган материалдар жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу SUPER.KG порталынын редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
p
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: