КОЖОЙКЕГЕ КЕП-КЕҢЕШ

№533 18-24-январь, 2013-ж

ПОЛДОГУ АКИТАШ ТАГЫНАН АРЫЛУУ
Кадимки картошка крахмалына бир аз ацетон кошуп коюу, ботко сымал аралашма даярдап алуу керек. Даяр болгон соң губканын (идиш жуугуч) жардамы менен булганган жерлерге сыйпалат. 15-20 мүнөттөн кийин ошол эле губка менен крахмалды тазалап, полду жуусаңыз акиташ кетет.

ШЫПЫРГЫ СЫНБАШ ҮЧҮН...
Шыпыргы көпкө кызмат өтө­сүн десеңиз, колдонордун алдында аны кайнак сууга малып алуу туура. Мындан шыпыргынын сабактары жибип, ийилчээк болот да, шыпырып жаткан учурда сынбайт.

ЖЕЗ БУЮМДУ ТАЗАЛОО
Жезден жасалган буюмдарды тазалоодо лимон жакшы жардамчы боло алат. Ал үчүн лимондун чоң кесими менен жездин бетин сүрүү керек. Андан кийин катуу чүпүрөк менен жылтыратып сүрүп коюу абзел.

СҮТ БЫШЫРУУ
Сүттү тез бышырам десеңиз, бир аз кумшекер салып коюңуз. Мискейдин ички бетин алдын ала май менен майлап койсоңуз, сүт ташыбай бышат.

АЙНЕККЕ ЧЫМЫН КОНБОЙТ
Терезенин айнегин же күз­гү­нүн бетин чымындар конуп булгап койбошу үчүн алардын бетин пияз же анын ширеси менен сүртүп коюу керек. Пияздын ширеси катып калган учурда да чымындар ага жакын жолой алышпайт.

Салтанат Мукасова
kenesh@super.kg


"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн..


Рейтинг: Рейтинг  6 
Комментарийлер(4)
22.01.2013. 20:16 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+1
айнекке берген кенешинер жаааааааакты
23.01.2013. 18:37 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
Jakshy kenewter eken
26.01.2013. 21:00 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
0
азыркы шыпыргыларга алымсынбайсын ото начар жасалган
21.02.2013. 14:35 
Тайпасы:
Комментарийлердин саны:
Катталган:
01-01-1970
Соӊку аракети:
01-01-1970 00:00
Жынысы:
Белгисиз
+1
айнекке щире сыйпаса кайра булганып калат го
1
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
К-рор дүйнөсү жана корей тасмалары
Супер-Инфо 20 жашта
Шоу дүйнө
Маданият
Саясат
Иликтөө
Турмуш
Крим-инфо
Спорт
Эробекет
Жан дүйнө
Түркүн дүйнө
Алтын балалык
Укуктук кеӊеш
Илим жана техника
Ден соолук жана сулуулук
Психология жана үй-бүлө
Тиричилик, бизнес
Ашкана сырлары
Жылдыз төлгө
Маалымдама
Көз караш
Эмгек жарчысы
Маалымат-маанайшат порталы 2006-2025 © SUPER.KG
Биздин дарек: Кыргыз Республикасы,
Бишкек шаары, Турусбеков 109/1,
Тел.: +996 312 88-24-00, portal@super.kg
SUPER.KG порталына жайгаштырылган материалдар жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу SUPER.KG порталынын редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
p
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда:
Кирүү
Каттоо