|
![]() №704 ![]() ![]() Дапанжи кытай, дунган элинин ашканасына таандык. Тоок эти, картошка, болгар калемпири кошулуп даярдалып, камыр менен берилет. толугу менен ![]() №490 ![]() ![]() Кыштын ызгаарынан жаңы эле кутулуп, күн нуруна жылына баштаган кез. Бул мезгилде күн узарып, табит жашылча-жемишке тартат эмеспи. Мындай көрүнүшкө организмдеги витаминдердин жетишсиздиги себепкер болот. Бул маселени чечүүдө жазгы жашылчалардын эң алгачкысы – чамгыр жардамга келе алат. толугу менен ![]() ![]() №482 ![]() ![]() Чыктар (соус, подлив) күрүч, макарон, картошка пюреси жана башка бир түрдөгү азыктан жасалган тамактарга ар кандай даам берет жана тамактын түрүн көбөйтөт. Аны туура тандоо жана мыкты даярдай билүү тамактын аш болумдуулугун жана даамдуулугун арттырат. толугу менен ![]() №581 ![]() ![]() Тоок грили... Муну шаардын ар бир бурчунан, ал эми облус менен райондун борборлорунан аз да болсо жолуктурууга болот... толугу менен ![]() ![]() №818 ![]() ![]() Үй шартында жасалган кыямдар – эң мыкты десерт жана витаминдердин топтому... толугу менен ![]() №798 ![]() ![]() Күрүчтү бышырардын алдында тазалап, муздак сууга таза жууйбуз. Муздак сууга жуулган күрүчтүн дандары бышып жатканда... толугу менен ![]() ![]() №794 ![]() ![]() Туура тамактануу боюнча кеңешчи Калыбек Баякунов «ашказандын үчтөн бир бөлүгүн тамак, экинчи бөлүгүн суу, ал эми үчүнчү бир бөлүгүн... толугу менен ![]() №689 ![]() ![]() Түрптү гректер «Кудай жөнөткөн белек» деп баалап, алгачкылардан болуп өстүрүп пайдаланып келишкен... толугу менен ![]() ![]() №631 ![]() ![]() Килкилдек илгертен уй, койдун шыйрак, баш, кулактарынан жана канаттуулардын эттеринен, балыктан жасалат... толугу менен ![]() №956 ![]() ![]() Жаз – ашкөктөрдүн, чамгырдын маалы. Ушул азыктардан тезирээк бир нерсе жасап... толугу менен ![]() ![]() №529 ![]() ![]() Кирип келе жаткан Жаңы жыл жакшылыктын жылы болсун десеңиз, адегенде көңүлдү майрамдык дасторконго буруңуз. Дасторконду жасоодо сараңдыкка жол бербеңиз... толугу менен ![]() ![]() №657 ![]() ![]() Суюк тамактардын дүйнөдө жүздөгөн түрлөрү бар. Алардын кээ бирлери муздак түрүндө берилсе, айрымдары ысык даярдалат... толугу менен ![]() №522 ![]() ![]() Помидорду целлофан баштыктарда сактоого болбойт. Жакшы быша элек, көк помидордун сабак жагын ылдый каратып койсоңуз, бат кызарат.... толугу менен ![]() ![]() №784 ![]() ![]() Ар бирибиздин жыпар жыттуу көк чөптөрдү үзүп, туурап, салаттарга, тамактарга кошуп... толугу менен ![]() ![]() №779 ![]() ![]() Узун, кыска, жалпак, түтүкчө, спираль, үлүл, бантик, кесме түрүндө... Бул макарон... толугу менен ![]() №782 ![]() ![]() «Бул көк помидорлор кызарганча качан эми? Мынча капустаны эмне кылам?» деп... толугу менен ![]() ![]() №757 ![]() ![]() Май майрамдары. Жаратылыш коюнуна чыгып, шишкебек бышыруунун кызып турган учуру... толугу менен ![]() №673 ![]() ![]() Бөбөктөр «суусадым» дешкенде дүкөнгө эмес, жер төлөгө чуркап өз колуӊуз менен жасаган нак ширени алып чыгып куюп берсеӊиз кандай ырахат... толугу менен ![]() |
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде колдонуучу (Катталган: , коноктор: ) бул рубрикага кирди:
|