Ылгоо: күнү | кароолор | пикирлер | рейтинг боюнча
АШКАБАК – КҮНГӨ КҮЙГӨН ДЕНЕГЕ ДАРЫ
№1950 13484 2
Ашкабактын дарылык касиеттери
Дене күнгө күйүп калганда колдонулуучу элдик медицинада эң жөнөкөй ыкма бар. Ал – күйгөн жерди ашкабак менен айыктыруу. Ашкабакты сүр­гүч­төн өткөзүп, алынган боткону дененин күйгөн жерине жабуу керек. Ботко кургап кетпөө үчүн үстүнөн марляны көп кабаттап жабуу зарыл. Мындай компрессти бир жолу...

толугу менен
ГЮРО ЛАГМАН (уйгур ашканасынан)
№2071 32279 0
Биздин бүгүнкү дасторконубуздун коногу жаш эстрада ырчысы
БАКТЫГYЛ БАДЫЕВА

Керектелүүчү азыктар:
Соусу үчүн: 300 грамм койдун же уйдун эти, 2 даана баш пияз, 4 даана помидор, 4-5 даана таттуу болгар калемпири, 1 боо жандоо, 1 боо кинза, 3 тиш сарымсак.
Кесмеси үчүн: 600-700 грамм ун, татымына жараша туз...

толугу менен
«ТОНЧОН СЕЛЁДКА»
№2211 6778 0
Биздин бүгүнкү «Дасторконубуздун» коногу МИРБЕК ИМАНБЕКОВ Керектелүүчү азыктар: 150гр. селёдка, 250гр. картошка, 150гр. сабиз, 200гр. кызыл кызылча, 3 даана жумуртка жана майонез.
ДАЯРДОО
1. >Алдын-ала картошка, сабиз жана кызылчаны туздуу...

толугу менен
УЛУТТУК СУУСУНДУКТАР
№2910 64998 0
Жайкы аптапта көлөкө издеп акактап жүргөн маалда максым, жарма, чалап өңдүү улуттук суусундуктардан суусунуңду...
толугу менен
КЫРГЫЗ ДЕЛИКАТЕСТЕРИ
№3200 10706 0
“Жаңы жылдык дасторконго эмне койсом?..” деп баш катырып жаткан чагыңызбы? Анда белгилүү ырчы Гүлнара Тойгонбаева сиздерге улуттук тамактардын, быжынын, олобонун жана килкилдектин рецепттерин сунуш кылмакчы. Бул даамдар майрамдык дасторконуңуздун көркүн ачарына шек жок.
толугу менен
БОСОГОДО ЖАҢЫ ЖЫЛ!
№3730 12564 0
Жаңырган жылда дасторкон үстүн дүйүм тамактарга толтуруу ар бир кожойкенин милдети эмеспи. Эгер «кандай тамак даярдасам?» деп баш катырып жатсаңыз, анда төмөнкү рецепттерге көз жүгүртүңүз.
толугу менен
ГҮЛАНДАдан ФАРШТАЛГАН КУЙМАК ЖАНА ЖҮГӨРҮ САЛАТЫ
№3763 18638 0
“Эртең менен даамдуу тамак жесең, бир күндүк жакшы маанайды тартуулайт”,- дейт Гүланда айым. Эртең менен жолдошу Айбек Карымовду куймактын түрүн жасап берип кубандырган Гүланда айымдын дасторконунан даам сызалы.
толугу менен
ДОБРДАН «RESPECT» САЛАТЫ
№39611 12939 0

“Мырзалар жумуртка кууруп, “куксини” сууга демдеп жей бербей, даамдуу тамактарды жасаганды үйрөнүп алганы ашыктык кылбайт”,- дейт Добр. Анда Добрдун колунан даам...


толугу менен
КЫЯЛЫБЫЗДАГЫ КЫЯМДАРДЫ ЖАСАЙЛЫ
№4043 18029 1
Кычыраган кышта дасторкондо турган кыям жайдын толукшуп турган кезин эске салат эмеспи. Учурда мөмө-жемиштер бышып, кыям даярдап алуу мезгили да келди. Кожойкелер, келгиле...
толугу менен
КЫШКЫ ДАСТОРКОНГО КАМЫЛГА
№4104 31214 8
Күздүн алгачкы айы да кирип келди. Кожойкелер банкаларын жууп, кышкы салаттардын камын көрө баштаган учур. Айымдар мактоону жасаган тамак-ашынан алат эмеспи. Анда келиңиз, быйыл да жыл сайын жасап жүргөн салат түрлөрүнө Жанара Атабекова менен бирдикте өзгөчөлүк кошуңуз.
толугу менен
ТУЗДАЛГАН ЖАШЫЛЧАЛАР
№4122 31516 9
Кеч күздө жашылчаларды туздоо иштери башталат эмеспи. Бүгүнкү “Дасторкон” рубрикабыздын коногу – продюсер, ырчы Ислам Сатаров. “Жигитке жетимиш өнөр аздык кылат” демекчи, Ислам шоу-бизнесте гана эмес, ашканада да мыкты экен...
толугу менен
АЗАМАТТАН «КОЁНЕК» САЛАТЫ
№42423 14690 3
Бүгүнкү биздин конок, актёр Азамат Арыков бир нече кинотасмаларда мыкты образ жаратып тим болбостон, ашкана сырларын да өздөштүрүүгө жетишиптир. Ал Жаңы жылга белек болсун деп “Коёнек” салатынын рецебин сунуштайт.
толугу менен
КОЁНдун ДАСТОРКОНУ
№4261 9734 1
Элибизде “жыл жаңырарда дасторконуңуз дүйүм тамак-ашка толуп турса, кирип келген жылда эч кандай жетишпестик болбойт” деген ишеним бар. Андыктан Коёнду таарынтпагандай кылып дасторкон даярдоого аракет жасайлы.
толугу менен
«НУРЗАТ» САЛАТЫ СИЗДЕР ҮЧҮН
№44139 42212 2
Алпаруучу Нурзат Токтосунова сөз чебери эле эмес, ашканада да мыкты экендигин далилдеди. Анда Нурзаттан кыз-келиндерге мастер-класс.
толугу менен
КӨКТӨН ЖАСАЛГАН ВИТАМИНДҮҮ ТОКОЧ
№44610 19083 4

Жазында витаминге бай чөптөрдөн даамдуу тамак жасаганга болорун баары эле билбесе керек. Ырчы Бегимай Эсенгулова беде, алабата (шоро), жалбыз жана ат кулактан жасалуучу даамдуу токочтун рецебин сиздерге тартуулайт.


толугу менен
ЖУПКА – ОРОЗО ТАМАГЫ
№4577 13279 6
Ачыбаган камырдан жасалган эзелки гүлазыктардын бири – жупка. Жупканы мындай күндөрү жасабаганыбыз менен, ыйык Рамазан айында көпчүлүктүн сүйүктүү даамына айланат. Анткени ал тоюмдуу жана сиңимдүү тамак болуп саналат.
толугу менен
ШАБДАЛЫ ЖАНА КАРА ӨРҮК КОМПОТУ
№4593 19430 8
Адамдын организми ар дайым витаминдерге муктаж. Жайкысын бул маселени чечүү жеңил. Анткени мөмө-жемиштердин жайнап турган убагы. Ал эми кышкысынчы? Кышкысын бизге компоттор, кыямдар жардамга келет.
толугу менен
ТУЗДАЛГАН ЖАШЫЛЧАЛАР
№4607 12780 8
Учурда кожойкелер банкаларын жууп, кышкы салаттардын камын көрө баштаган кез. Келиңиздер, бул жолу жашылчалардын түрлөрүн чогуу туздайлы.
толугу менен
КЫШКЫ САЛАТТАР
№4614 45613 10
Күз мезгилинде айымдардын баары кыштын камын көрүп, билген салаттарын жасап киришет. Айымдарга жардам иретинде биз өзгөчө оригиналдуу салаттардын рецепттерин, анда колдонуучу кээ бир пайдалуу кеңештерди сунуштайбыз.
толугу менен
МАЛДЫН ЭТИ. Эт сатып алууда эмнелерге көңүл буруу керек?
№46311 19126 4
Быйылкы жылдын 8 айында өлкөбүзгө Кытайдан 4100 тонна чочко эти, 7000 тонна тоок эти жана 810 тонна уй эти келсе, АКШдан 40 миң тонна тоок эти импорттолгон. Ошондой эле быйыл жогоруда аталган өлкөлөрдөн сырткары Индиядан да уй эти келе баштады...
толугу менен
К-рор дүйнөсү жана корей тасмалары
Супер-Инфо 20 жашта
Шоу дүйнө
Маданият
Саясат
Иликтөө
Турмуш
Крим-инфо
Спорт
Эробекет
Жан дүйнө
Түркүн дүйнө
Алтын балалык
Укуктук кеӊеш
Илим жана техника
Ден соолук жана сулуулук
Психология жана үй-бүлө
Тиричилик, бизнес
Ашкана сырлары
Жылдыз төлгө
Маалымдама
Көз караш
Эмгек жарчысы
Маалымат-маанайшат порталы 2006-2025 © SUPER.KG
Биздин дарек: Кыргыз Республикасы,
Бишкек шаары, Турусбеков 109/1,
Тел.: +996 312 88-24-00, portal@super.kg
SUPER.KG порталына жайгаштырылган материалдар жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу SUPER.KG порталынын редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
p
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда:
Кирүү
Каттоо